Variété Club de France

Nuuk slog franske stjerner

Nuuks udvalgte oldboyshold og Variétés Club de France spillede en til tider hårdtspillet venskabskamp

Jens Fisker synger trommesang inden kampen
Rasmus Johansen med trøje nummer 14 blev matchvinder, da han scorede kampens eneste mål
Jens Fisker synger trommesang inden kampen Mads PedersenRasmus Johansen med trøje nummer 14 blev matchvinder, da han scorede kampens eneste mål Miki Jakob KristiansenJens Fisker synger trommesang inden kampen Mads PedersenRasmus Johansen med trøje nummer 14 blev matchvinder, da han scorede kampens eneste mål Miki Jakob KristiansenJens Fisker synger trommesang inden kampen Mads PedersenRasmus Johansen med trøje nummer 14 blev matchvinder, da han scorede kampens eneste mål Miki Jakob Kristiansen

Rasmus Johansen blev matchvinder, da Nuuks udvalgte oldboyshold vandt over det franske hold Variétés Club de France med 1-0. Jens Fisker fra Qaqortoq havde trommesang før kampen, hvor budskabet var at prøve at få franskmændene til at tabe venskabskampen.

Se: Galleri: Franske stjerner er populære

Læs: Fodbold: Nu skal vi score mod franskmændene

Der var igen mange mennesker på Nuuk Stadion onsdag aften. Baneforholdene havde ikke forbedret sig i forhold til mandagens kamp, hvor den meget fugtige bane gjorde det svært for spillerne at beregne boldens bevægelser langs grusbanen.

Se: Stort galleri: Grønlandske kendisser fik æg

Se: Billeder: Stjernerne er landet

Begge hold sang nationalsang inden kampen, og trommesangeren Jens Fisker sang to trommesange.

Flere advarsler
- Nu vil jeg prøve at få franskmændene til at tabe, sagde han, inden han tog fat i sin trommestik, der kaldes Katuaq, og sang to trommesange.

Læs: Franske stjerner ankommer og spiller i Nuuk i dag

Læs: Grønlandske kendisser mod franske stjerner

Nuuks oldboyshold var sjældne gæster på Variétés Club de France' banehalvdel, og franskmændene havde flere nærgående chancer. Målmandsveteranen John Kreutzmann parerede franskmændenes farligste afslutning i første halvleg, der var sent afsted med højrebenet af Robert Pirès.

Læs: Fodboldstjerner på vej til Nuuk

Der var ikke meget venskabelig tone mellem de to hold i perioder, hvor der blev sat mange skuldertaklinger og forsinkede taklinger, der sendte modstanderen ned på banen, der lignede en mudderpøl flere steder.

Franskmændene fortsatte belejringen af Nuuks banehalvdel i anden halvleg, men bolden kom aldrig ind i de grønlandske netmasker. Rasmus Johansen fik en lang aflevering i slutningen af kampen. Han kæmpede om bolden med Romarin Billong, der tidligere har spillet for Cameroun.

Rasmus Johansen vandt skuldertaklingen og sendte bolden i de franske netmasker forbi målmand og vandpytter. Dommer Daniel Jakobsen fløjtede kampen af efter at have uddelt flere gule kort til begge hold.

Franskmændene rejser tilbage til Europa torsdag eftermiddag via Reykjavik.