optakt til Island Games

Se billeder: Damefodboldlandsholdet slog til igen

Efter en flot 2. halvleg blev det til en fortjent 4-2-sejr over Tved Boldklub i landsholdets anden træningskampkamp i Danmark

Landsholdet og modstanderne fra Tved efter kampen
Trænerne Bent Petersen og Knud Egede Olsen retter taktikken til Knud Fl. LarsenFuld koncentration Knud Fl. LarsenEfter endnu et Karoline Malakiassen-mål Knud Fl. LarsenKaroline Malakiassen voldte Tveds forsvar store problemer Knud Fl. LarsenLandsholdet og modstanderne fra Tved efter kampen Knud Fl. LarsenSejrsdans efter den flotte sejr Knud Fl. LarsenArnaq B. Egede Knud Fl. LarsenDet er godt med en lille pause Knud Fl. LarsenKaroline Malakiassen i aktion og med nummer 6 Karo Dahl Knud Fl. LarsenTrænerne Bent Petersen og Knud Egede Olsen retter taktikken til Knud Fl. LarsenFuld koncentration Knud Fl. LarsenEfter endnu et Karoline Malakiassen-mål Knud Fl. LarsenKaroline Malakiassen voldte Tveds forsvar store problemer Knud Fl. LarsenLandsholdet og modstanderne fra Tved efter kampen Knud Fl. LarsenSejrsdans efter den flotte sejr Knud Fl. LarsenArnaq B. Egede Knud Fl. LarsenDet er godt med en lille pause Knud Fl. LarsenKaroline Malakiassen i aktion og med nummer 6 Karo Dahl Knud Fl. LarsenTrænerne Bent Petersen og Knud Egede Olsen retter taktikken til Knud Fl. Larsen

Efter de første 45 minutter var der intet der tydede på, at kampen skulle ende med en grønlandsk sejr. Allerede efter få minutter scorede Tved til 1-0. Fynboerne fortsatte med flere nærgående forsøg og havde gode muligheder for at bringe sig yderligere foran.

Tveds målmand tabte efter et kvarter bolden og så kunne Karoline Malakiassen udligne til 1-1. Tved fortsatte dog ufortrødent og bragte sig blot fem minutter senere igen foran. Stillingen 2-1 holdt halvlegen ud.

Som forvandlet
Det var et helt andet grønlandsk hold de få tilskuere fik at se i 2. halvleg på Tåsinge Stadion. De to trænere Bent Petersen og Knud Egede Olsen havde fået justeret taktikken. Efterhånden som minutter gik kom Grønland mere og mere ind i kampen og da så Karoline Malakiassen med sit andet mål midt i halvlegen bragte balance i regnskabet, vendte kampen totalt.

De grønlandske spillere pressede og pressede. Fløjene kom i spil. De hurtige opløb bølgede frem mod Tved målet. De grønlandske spillere øjnede muligheden for den anden sejr under træningsopholdet på Tåsinge syd for Svendborg. Oline Kristiansen fik muligheden og scorede. 3-2 til Grønland.

Grønland var dog ikke færdig endnu og da slet ikke Karoline Malakiassen, som med ganske få minutter tilbage med sit tredje mål bragte Grønland foran 4-2. Herefter kunne dommeren fløjte kampen af og de tilfredse og meget glade grønlandske piger kunne danse en velfortjent sejrsdans.

De hurtige opløb afgjorde det
Landstræner Bent Peteren var efter kampen meget tilfreds med det grønlandske spil og sagde til Sermitsiaq.AG:

- Spillerne skal have stor ros for at blive ved og ved. Vores hurtige opløb med bolde til fløjene lykkedes. Vi kunne løbe fra dem og så kom mulighederne, som vi fik udnyttet.

Som i den første træningskamp, hvor Grønland vandt over Tåsinge var de grønlandske spillere igen fysisk og konditionsmæssigt stærkere end modstanderen. Tved Boldklub spiller i lighed med Tåsinge, som damelandsholdet også har vundet over under træningsopholdet, i Fynsserien.

Next stop Jersey
Damelandsholdet slutter træningslejren på Tåsinge med to træningspas i dag tirsdag, inden holdet i morgen tidlig rejser til Jersey for på mandag at træde ind i fodboldturneringen ved Island Games.

Holdet er i pulje med Jersey og Hitra. Der er tre puljer. De tre vindere kommer sammen med den bedste toer videre til semifinalerne.

Læs og se billeder: Fortjent sejr til damefodboldlandsholdet