optakt til Island Games

Se billeder: Fortjent sejr til damefodboldlandsholdet

Efter en flot indsats vandt damefodboldlandsholdet den første træningskamp under træningslejren i Danmark. Ros fra modstanderen

Landstræner Bent Petersen klar med drikkedunkene
Endnu en hård duel Knud Fl. LarsenPå vej ind på banen til 2. halvleg Knud Fl. LarsenBolden på vej i mål til Grønlands første scoring Knud Fl. LarsenLandstræner Bent Petersen klar med drikkedunkene Knud Fl. LarsenStor glæde efter sejren i den første træningskamp på vejen mod Island Games Knud Fl. LarsenSådan! Knud Fl. LarsenDer var mange hårde dueller Knud Fl. LarsenEndnu en hård duel Knud Fl. LarsenPå vej ind på banen til 2. halvleg Knud Fl. LarsenBolden på vej i mål til Grønlands første scoring Knud Fl. LarsenLandstræner Bent Petersen klar med drikkedunkene Knud Fl. LarsenStor glæde efter sejren i den første træningskamp på vejen mod Island Games Knud Fl. LarsenSådan! Knud Fl. LarsenDer var mange hårde dueller Knud Fl. LarsenEndnu en hård duel Knud Fl. Larsen

2-1 blev resultatet for damefodboldlandsholdet efter de to gange 45 minutter lørdag eftermiddag på Tåsinge Stadion mod Tåsinges hold fra Fynsserien.

Grønlands sejr kunne sagtens være blevet et par mål større, hvis flere store chancer var blev udnyttet. Blandt andet havde et skud på overliggeren i kampens døende minutter fortjent bedre.

Efter 0-0 ved pausen kom der i 2. halvleg gang i scoringerne. Karo Dahl bragte efter 71 minutter Grønland foran 1-0. Tåsinge svarede hurtigt igen og udlignede til 1-1, inden Oline Kristiansen med kun fire minutter tilbage af kampen scorede kampens sidste mål og sikrede Grønland en meget velfortjent 2-1 sejr.

Tilfreds landstræner
Efter kampen talte Sermitsiaq.AG med landstræner Bent Petersen, som var meget tilfreds både med spillet og med sejren.

- I betragtning af hvor lidt vi indtil nu har trænet udendørs, så spiller vi en fin kamp i dag. Mange af de ting, som vi har trænet, lykkes. Selvfølgelig er der meget, som kan forbedres, og det arbejder vi så på frem mod Island Games.

Landstræneren var dog lidt bekymret for de skader, som Laila Platou og Laila Brandt pådrog sig under kampen.

Ros fra modstanderen
Tåsinges træner Martin Haladyn var imponeret over de grønlandske spillere. Martin Haladyn udtrykte det sådan her til Sermitsiaq.AG:

- Grønland har et rigtig godt hold. Både fysisk og konditionsmæssigt er det et stærkt hold og ikke mindst så arbejder de forskellige kæder rigtig fint sammen.

Se billeder: Nederlag i første træningskamp for fodboldherrerne

Herrefodboldlandsholdet var også i aktion
Efter damernes opgør var det herrernes tur. Igen Grønland mod Tåsinge. Tåsinges bedste herrehold er netop rykket ud af Fynsserien.

Grønland tabte knebent 3-2. Grønland udlignede to gange Tåsinges føringer, inden hjemmeholdet scorede sejrsmålet. Malik Juhl og Ari Hermann scorede de to grønlandske mål.