dansk håndbold

Se billeder: GOG i semifinalen

Med uafgjort i Århus og sejr til KIF Kolding København i den anden kamp i puljen er GOG nu semifinaleklar

Efter uafgjort mod Århus Håndbold skulle GOG have hjælp af KIF Kolding København
Mink Dahl Høegh i aktion med Rune Ohm som tilskuer. I baggrunden Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen
Minik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold
Jakob Larsens største og også mindst fans sønnerne Elliot og Atlas måtte på banen i Århus, da kampen blev fløjtet af
Minik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold Knud Fl. LarsenJakob Larsens største og også mindst fans sønnerne Elliot og Atlas måtte på banen i Århus, da kampen blev fløjtet af Knud Fl. LarsenEfter uafgjort mod Århus Håndbold skulle GOG have hjælp af KIF Kolding København Knud Fl. LarsenMink Dahl Høegh i aktion med Rune Ohm som tilskuer. I baggrunden Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold Knud Fl. LarsenJakob Larsens største og også mindst fans sønnerne Elliot og Atlas måtte på banen i Århus, da kampen blev fløjtet af Knud Fl. LarsenEfter uafgjort mod Århus Håndbold skulle GOG have hjælp af KIF Kolding København Knud Fl. LarsenMink Dahl Høegh i aktion med Rune Ohm som tilskuer. I baggrunden Århus Håndbolds cheftræner Erik Veje Rasmussen Knud Fl. Larsen

Det holdt hårdt søndag eftermiddag i en halvtom Ceres Arena i Århus. Kampen mod Århus Håndbold blev netop så vanskelig, som man kunne frygte. Århus Håndbold kunne spille frigjort.

De havde ikke andet end æren at spille for, da deres rolle i slutspillet var udspillet. GOG derimod skulle helst have noget med hjem, hvis drømmene om en semifinaleplads skulle blive til virkelig.

GOG-spillerne var tydelig mærket både af de tidligere hårde kampe i slutspillet, senest kampen mod KIF Kolding København for tre dage siden og så ikke mindst mærket af kampens store betydning.

En lige affære
Århus Håndbold kom bedst fra start. Efter minde end otte minutter måtte træner Jakob Larsen for første gang smide det grønne timeout kort. Århus Håndbold førte 5-2. GOG kom tilbage.

Det blev 8-8, 10-10 og ved pausen 13-13. Frank Mikkelsen afløste Espen Christensen i målet for GOG efter, at der var spillet 20 minutter. 2. halvleg lignede i begyndelsen 1. halvleg. 16-16 og 18-18 stod der på måltavlen, inden GOG midt i halvlegen fik et lille overtag. Kom foran 19-22. Efter tre Århus mål i træk var det igen helt lige. 22-22 og 24-24 og med tre minutter igen 25-25.

Læs: Se billeder: GOG stadig ubesejret i slutspillet

Igen kunne tilskuerne se frem til en nervepirrende afslutning, hvor de berømte små marginaler kunne afgøre det hele. Haluret stod på 28.47, da Århus Håndbolds Rune Ohm udlignede til 26-26. I det efterfølgende angreb smider GOG bolden væk, så nu er det Århus Håndbold, har den største mulighed for at få sejren. Det lykkedes ikke og da Frank Mikkelsen redder Århus Håndbolds sidste forsøg bliver kampens resultat 26-26.

Hjælp fra KIF Kolding København
Umiddelbart efter opgøret i Århus spillede KIF Kolding København i Brøndby mod Aalborg Håndbold. Hvis KIF Kolding vandt, ville GOG være i semifinalen.

Det gjorde de 27-25. Så uanset resultaterne i de to sidste kampe i puljen er det KIF Kolding København og GOG, der går videre til semifinalerne fra deres gruppe. I det tætte slutspilsprogram spiller GOG allerede igen onsdag 11. maj. Aalborg Håndbold kommer på besøg.

Læs: Jakob Larsen forlænger med GOG

Det var varmt og nervepirrende
GOG-træner Jakob Larsen var efter søndagens spændende kamp i Århus og ikke mindst efter KIF Kolding Københavns sejr meget lettet. En semifinaleplads var hjemme. Det var næsten for godt til at være sandt.

Med resultaterne er GOG nu igen tilbage i toppen af dansk håndbold efter konkursen i 2010. Til Sermitsiaq.AG udtrykte Jakob Larsen det sådan her:

- For tredje gang i slutspillet spiller vi 26-26. Kampen mod Århus blev netop så nervepirrende, som frygtet. Kampens betydning var stor. Og så er vi slet ikke vænnet til at spille i sommervarmen. Varmen og mindst meget fugtige bolde giver nogle helt anderledes udfordringer.

- Når jeg ser tilbage på kampene i slutspillet, er der så mange små ting, som i det store spil bliver kampafgørende. Som det eneste hold i slutspillet har vi endnu ikke tabt. Det har set sort ud i nogle kampe, men hver gang er vi kommet tilbage. Nu skal vi havde kampen på onsdag spillet og så begynder vi forberedelser frem mod semifinalekampene.

Læs: Akutaaneq Kreutzmann forlader GOG