dansk håndbold

Se billeder: GOG stadig ubesejret i slutspillet

I en totalt udsolgt GOG Arena spillede GOG og KIF Kolding København igen uafgjort

Minik Dahl Høegh skriger glæden ud efter en scoring
To målmænd med store redninger. GOGs Frank Mikkelsen og KIF Kolding Københavns Kasper Hvidt
Akutaaneq Kreutzmann og Minik Dahl Høegh holder fast i Magnus Landin foran Frank Mikkelsen i målet
Jakob Larsen utilfreds med en dommerkendelse
Det var engang K33 i Qaqortoq, at Ellen Andersen heppede på. Torsdag aften var det for de grønlandske GOG-spillere, at flaget blev svunget
Koldings nummer 35 Konstatin Igropulo her under opvarmningen havde nogle hårde sammenstød med Minik Dahl Høegh
2000 tilskuere på lægterne i GOG Arena
Jakob Larsen utilfreds med en dommerkendelse Knud Fl. LarsenDet var engang K33 i Qaqortoq, at Ellen Andersen heppede på. Torsdag aften var det for de grønlandske GOG-spillere, at flaget blev svunget Knud Fl. LarsenKoldings nummer 35 Konstatin Igropulo her under opvarmningen havde nogle hårde sammenstød med Minik Dahl Høegh Knud Fl. Larsen2000 tilskuere på lægterne i GOG Arena Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh skriger glæden ud efter en scoring Knud Fl. LarsenTo målmænd med store redninger. GOGs Frank Mikkelsen og KIF Kolding Københavns Kasper Hvidt Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann og Minik Dahl Høegh holder fast i Magnus Landin foran Frank Mikkelsen i målet Knud Fl. LarsenJakob Larsen utilfreds med en dommerkendelse Knud Fl. LarsenDet var engang K33 i Qaqortoq, at Ellen Andersen heppede på. Torsdag aften var det for de grønlandske GOG-spillere, at flaget blev svunget Knud Fl. LarsenKoldings nummer 35 Konstatin Igropulo her under opvarmningen havde nogle hårde sammenstød med Minik Dahl Høegh Knud Fl. Larsen2000 tilskuere på lægterne i GOG Arena Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh skriger glæden ud efter en scoring Knud Fl. LarsenTo målmænd med store redninger. GOGs Frank Mikkelsen og KIF Kolding Københavns Kasper Hvidt Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann og Minik Dahl Høegh holder fast i Magnus Landin foran Frank Mikkelsen i målet Knud Fl. LarsenJakob Larsen utilfreds med en dommerkendelse Knud Fl. Larsen

Der er efterhånden garanti for topunderholdning, når GOG-spillerne løber på banen. Kristi Himmelfartsaften var ingen undtagelse. De to gamle traditionsklubber GOG og Kolding, Kolding som nu er blevet til KIF Kolding København, mødtes i endnu et topopgør, som de gennem tiderne har gjort 83 gange tidligere.

Kampen var returkamp i slutspillet. I den første kamp i Kolding blev resultatet 26-26 og lad det være sagt med det samme: Efter to medrivende halvlege blev der ikke lavet om på det resultat. De to klubber spillede i gen uafgjort 26-26.

Tæt opgør fra kampens begyndelse
De to hold fulgtes ad i hele kampen. På intet tidspunkt var var der en føring, som var større end to mål. Undervejs i 1. halvleg var stillingen 4-4, 6-8, 8-8, 10-10 og så et lille overtag til KIF Kolding København 10-12. Træner Jakob Larsen tog omgående en timeout. Akutaaneq Kreutzmann kom på banen og det gjorde Frank Mikkelsen i målet også. Minik Dahl Høegh havde fra kampens begyndelse været i spil, som altid mest i angrebet, så pludselig var der tre grønlandske landsholdsspillere på banen på samme tid.

GOG stod utrolig stærkt i forsvaret og i angrebet boltrede de gulblusede fynboer sig. Ved pausen var det helt lige 14-14. Som halspeakeren udtrykte det, medens spillerne gik fra banen:

-Tak for støtten publikum. Hvad kan det ikke blive til?

2. halvleg
Det blev til endnu 30 medrivende minutter, hvor GOG flere gange var i front. 16-16, 17-17 og 20-18. KIF Koldings spanske træner Carlos Ortega tog en timeout. Skiftede Kasper Hvidt i målet ud. Der skulle ske noget. Det blev 21-21 med 12 minutter tilbage af kampen. De 2000 tilskuere mange i gult levede i den grad med i kampen. Skabte en fantastisk kulisse.

Stod op og klappede det meste af tiden. Lod højlydt utilfredsheden med KIF Kolding Københavns aldrende stjernespillere Lars Jørgensen, Kasper Hvidt og ikke mindst med Bo Spellerberg høre, når de hele tiden skulle i dialog med dommerne. Selvfølgelig for at påvirke dem. Uforståeligt, at dommere ikke på en helt anden håndfast måde greb ind. Med seks minutter igen 24-24.

GOG Arena var på kogepunktet. Det blev både 25-24 og 26-24. Det så lovende ud for GOG. Det holdt dog ikke. KIF Kolding København ændrede taktik. Tog målmanden, som igen var Kasper Hvidt, ud og spillede syv mod seks. Med en klogt spillende Bo Spellerberg som styrmand, blev GOGs to-måls føring indhentet og så sluttede de to gange 30 minutter 26-26. GOGs unge stjernefrø Andreas Holst Jensen blev GOG topscorer med syv mål.

Tilfreds med det ene point
Minik Dahl Høegh scorede tre mål og måtte som så mange gange tidligere tage imod mange tæsk. Især var russiske Konstatin Igropulu en hård modstander, som ikke er bange for at tage ulovlige midler i brug, når en modstander skal stoppes. Flere gange blev Minik Dahl Høegh sendt til tælling. Minik Dahl Høegh var efter kampen rimelig afklaret. Til Sermitsiaq.AG sagde Minik Dahl Høegh

- Sådan som kampen forløb, skal vi være tilfredse med det ene point. Det var ikke mindst Frank Mikkelsens mange store redninger, som gjorde, at vi var så godt med i 2. halvleg.

Frank Mikkelsen stod med en redningsprocent på 48.

Så gælder det Århus
GOG spiller søndag eftermiddag i Århus mod Århus Håndbold næstsidste kamp i slutspillet. Som træner Jakob Larsen udtrykker det i dag fredag på vej til møde med spillerne, hvor kampen skal evalueres:

-vAlle spillerne skal nok nå at blive kampklare til på søndag, selv om de næsten ikke når at restituere. Det er et hårdt program. Flere af spillerne døjer med skavanker af forskellig slags.

-vSelv om 26-26 set over hele kampen vel må siges at være i orden, ærgrer jeg mig alligevel over, at vi i de sidste minutter ikke får scoret.

-vOg selvfølgelig træner vi igen i morgen slutter Jakob Larsen til os.

Fødekæden er på plads
Det bobler med talenter det fynske håndboldflagskib. Forrige søndag vandt tre GOG drengehold guld og blev danske mestre i deres respektive rækker. U14, U16 og endelig U18 fik hængt guldmedaljerne om halsen.