Håndbold: Herrelandshold taber første kamp i Mexico

Det grønlandske herrelandshold i håndbold spillede deres første kamp søndag mod USA. Trods nederlaget har det grønlandske landshold stadig muligheder for at nå VM.

Herrelandsholdet i håndbold tabte første VM-kvalifikationskamp mod USA med 36-28.

Herrelandsholdet tabte 36-28 til USA i deres første kamp ved VM-kvalifikationsturneringen i håndbold, som spilles i Mexico.

Her havde det grønlandske forsvar svært ved at dæmme op for USA's skyttere i hele kampen, som var fysisk stærkere og udnyttede deres chancer godt. Trods problemer forsvarsmæssigt fungerede angrebet bedre, hvor især Akutaaneq Kreutzmann gjorde en god figur.

Bagud med fem i pausen

- Vi startede dårligt defensivt, og havde for mange tekniske fejl i angrebet, siger Minik Dahl Høegh til Sermitsiaq.AG.

Det amerikanske hold førte med 19-14 ved pausen. I starten af anden halvleg havde Grønland mulighed for at reducere amertikanernes føring, da holdet var bagud med fire mål og havde bolden.

Men på grund af tekniske fejl i angrebet trak USA igen fra, og førte på et tidspunkt med ti mål.

- Vi får ellers gode muligheder, når vi har bolden. Jeg vil gerne rose vores fløjspillere i dag, og Akutaaneq Kreutzmann spillede også virkeligt godt, lyder det fra Minik Dahl Høegh, der undervejs i anden halvleg fik direkte rødt kort. Turneringslederne skal så vurdere om han skal have karantæne eller ej til næste kamp.

Overraskende resultat

Arrangørlandet Mexico vandt højst overraskende over Cuba i den anden kamp. Det var Mexicos første sejr over Cuba nogensinde, da holdet vandt kampen med 33-25.

Ny kamp venter i dag, mandag, til det grønlandske landshold. Her spiller de mod Cuba, og kampen fløjtes i gang klokken 19.00 grønlandsk tid.

Vinderen af turneringen booker en plads til verdensmesterskaberne, der spilles i Sverige og Polen i januar til næste år.