Grønland taber kvalifikations-finale

Det lykkedes desværre ikke håndboldlandholdet at slå det stærke mandskab fra USA.

Grønland kvalificerede sig ikke til VM i herrehåndbold i denne omgang ved kvalifikationsturneringen i Mexico. Det stod klart efter, at Grønland tabte finalekampen mod USA med målscoren 33-26.

Landsholdet tabte også sin første kamp mod USA, og torsdag gik det desværre ikke bedre.

Ved pausen var Grønland kun bagefter med et enkelt mål med stillingen 16-15, men herefter trak USA fra og oparbejdede en føring på 21-17. I den næste fase af kampen holdt Grønland snor i amerikanerne og begrænsede deres føring til omkring tre mål.

Med omkring syv minutter tilbage af kampen bragte USA sig dog foran med seks mål og kørte sejren hjem derfra.

- Vi havde ikke mere benzin, siger landstræner Johan Zanotti til Sermitsiaq.AG efter slutfløjtet.

Stor amerikansk målmandspræstation

Kampen blev nemlig en hård fysisk kamp, hvor USA havde flere to minutters udvisninger på grund af deres voldsomme forsvarsspil. Og deres målmand, Pal Merkovszki, spillede fantastisk, og reddede flere store grønlandske chancer.

- USA vidste godt, at hvis de kunne spille hårdt mod os, så ville vi få problemer. Deres målmand var virkelig god, der reddede vigtige bolde, siger landstræneren.

Med turneringssejren kvalificerer USA sig til VM, der afholdes næste år i Sverige og Polen.

Grønland kvalificerede sig til finalen ved tirsdag aften at slå Mexico og spillede før det uafgjort med Cuba.