håndbold

Chile vandt sikker sejr over Grønland

37-29 vandt Chile i en kamp, som ellers begyndte rigtig fint for Grønland

Ved De Panamerikanske Mesterskaber for to år siden blev Chile nummer tre

Både Chile og Grønland var ubesejrede efter de to første runder ved De Panamerikanske Mesterskaber i Buenos Aires i Argentina. Grønland drømte om revanche for nederlaget for to år siden i Uruguay.

Dengang vandt Chile 29-24. Det begyndte rigtig fint for det grønlandske mandskab. Grønland kom foran 4-1. Chile havde svært ved at score. Et enkelt mål på ni minutter mod fire til Grønland tegnede lovende. Grønland holdt fast i forspringet. Det blev 11-9 og 13-11, inden Chile med to minutter tilbage af 1. halvleg fik udlignet til 14-14. Halvlegen sluttede helt lige 16-16.

Læs: Grønland vandt 36 – 24 over Mexico

2. halvleg
Chile kom bedst fra start. Efter fem minutter var sydamerikanerne foran 21-18. Grønland fik sværere og sværere ved at komme igennem Chiles forsvar. Det var ikke nok, at Minik Dahl Høegh i perioder nærmest var en enmandshær.

Midt i halvlegen førte Chile 26-22. Landstræner Niels Møller forsøgte med en timeout at få Grønland tilbage i kampen. Med 11 minutter tilbage af kampen fik Miki Duko Sørensen rødt kort for en for hård tackling. Chile fortsatte det sikre spil. Med godt og aggressivt forsvarsspil og med fine indspil til stregen blev føringen udbygget. Det blev 30-25, 34-27 og endelig 37-29 efter de to gange 30 minutter.

Læs: Grønland åbnede med en sejr

Flere årsager til nederlaget
Landstræner Niels Møller sagde umiddelbart efter kampen, at der er flere årsager til, at Grønland igen taber til Chile.

- De har flere rutinerede spillere end os. Flere af spillerne har spillet i gode europæiske klubber i mange år. De er blevet bedre og bedre for hvert eneste VM, de har deltaget i og ikke mindst fysisk er Chile et skridt eller måske snarere to foran Grønland.

Chile er et godt hold
Det er ikke tilfældigt, at Chile har vundet bronze ved de seneste tre Panamerikanske Mesterskaber. Med sejren over Grønland skal meget gå galt, hvis ikke holdet endnu engang kommer i semifinalen. Chile trænes af den spanske legende Mateo Garralda med 233 landskampe for Spanien.

Holdet er fysisk meget veltrænet. Kommer altid velforberedt til De Panamerikanske Mesterskaber. Flere af spillerne spiller i klubber i Europa. Rodrigo Salinas er Chiles mest kendte spiller. Og så har Chile noget så sjældent som tre brødre på holdet. Harald, Erwin og Emil Feutchmann.

Tirsdag er hviledag
Efter hviledagen i dag tirsdag fortsætter De Panamerikanske Mesterskaber på onsdag. De grønlandske spillere kommer igen på hårdt arbejde. Værtsnationen og guldfavoritterne Argentina venter.

Der skal nok et mindre mirakel til, hvis Grønland skal vinde den kamp. Ifølge vores oplysninger ankommer målmand Frank Mikkelsen til Buenos Aires i dag. Han har været savnet i de tre første kampe og kan måske være med til at Grønland kan udfordre Argentina.