håndbold

Grønland vandt 36 – 24 over Mexico

Grønland vandt også den anden kamp ved De Panamerikanske Mesterskaber i Buenos Aires i Argentina

Det grønlanske landshold i håndbold

Grønland har et godt tag på Mexico. Ved De Panamerikanske Mesterskaber for to år siden i Uruguay vandt Grønland også. Dengang sejrede Grønland 33-24.

Grønland var foran i hele kampen
Grønland kom bedst fra start. Førte med 3-1 efter få minutter og udbyggede stille og roligt føringen til 18-12 ved pausen. I 2. halvleg blev føringen udbygget. 26-18, 30-20 og endelig 36-24, da de to dommere fløjtede kampen af.

Landstræner Niels Møller kunne som i gårsdagens kamp mod Canada tillade sig at spare de bærende kræfter i flere perioder. Niels Møller siger i en pressemeddelelse:

- Nu er vi kommet gennem de to første kampe med succes. Vi har kunnet dosere spilletiden fornuftigt og det er altid godt. Nu begynder vi at se frem til morgendagens kamp mod Chile, som er en vigtig kamp for at slutte på en af de to første pladser i gruppen, som giver adgang til semifinalerne.

• Akutaaneq Kreutzmann 1

I Grønlands pulje blev der søndag spillet yderligere to kampe.

• Canada – Argentina 13-37
  • Guatemala – Chile 11-41

Så gælder det Chile
I mandagens kamp mod Chile skal Grønland forvente helt anderledes modstand end i de to foregående kampe mod Canada og Mexico.

Chile stiller med et stærkt mandskab, som ved de tre sidste Pan Amerikanske Mesterskaber har vundet bronze og således har deltaget ved tre verdensmesterskaber.

Chile stiller op uden deres mangeårige anfører og store internationale profil Marco Oneto. Det kan godt få stor betydning for kampen, da Chiles spil tidligere har været bygget meget op omkring den stærke stregspiller.

Læs: Herrehåndboldlandsholdet til Argentina er udtaget