Panamerikanske mesterskaber

Billeder: Grønland måtte bøje sig for overmagten

Efter en flot 1. halvleg måtte de grønlandske spillere konstatere, at Argentina stadig er en klasse bedre

Michael Lukacs efter en fin redning
Minik Dahl Høegh får stoppet den forkerte nationalmelodi Knud Fl. LarsenJohannes Groth hjælpes fra banen Knud Fl. LarsenRasmus Larsen og Minik Dahl Høegh arbejder i forsvaret Knud Fl. LarsenMichael Lukacs efter en fin redning Knud Fl. LarsenGrønlands topscorer Akutaaneq Kreutzmann var i perioder flyvende Knud Fl. LarsenDer var noget at juble over, især i 1. halvleg for familien Ingemann Knud Fl. LarsenGrønland kommer på banen til kampen mod Argentina Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh får stoppet den forkerte nationalmelodi Knud Fl. LarsenJohannes Groth hjælpes fra banen Knud Fl. LarsenRasmus Larsen og Minik Dahl Høegh arbejder i forsvaret Knud Fl. LarsenMichael Lukacs efter en fin redning Knud Fl. LarsenGrønlands topscorer Akutaaneq Kreutzmann var i perioder flyvende Knud Fl. LarsenDer var noget at juble over, især i 1. halvleg for familien Ingemann Knud Fl. LarsenGrønland kommer på banen til kampen mod Argentina Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh får stoppet den forkerte nationalmelodi Knud Fl. Larsen

Grønlands første kamp ved De Panamerikanske Mesterskaber begyndte noget kaotisk. Kampen kom i gang en timere senere end planlagt. I kampen inden Grønlands kamp, hvor Chile spillede mod Mexico, var der et utal af spilstop, fordi der grundet nogle meget kraftige regnbyger, som drev over området, hele tiden skulle tørres vand op fra gulvet.

1. halvleg varede derfor 75 minutter. Chile vandt kampen sikkert 34-18.

Læs: Se Grønlands kampe live

Læs og se mere i: Hårde kampe venter

Efter at Argentina og Grønland var kommet på banen, skulle der spilles nationalmelodier. Og så gik det galt. Af uforklarlige årsager spillede arrangørerne den danske nationalmelodi, selv om de havde fået den grønlandske nationalmelodi udleveret. Der gik dog ikke mange sekunder, inden den forkerte nationalmelodi blev stoppet på musikanlægget.

Grønland begyndte kampen rigtig flot. Kreutzmann brødrene Angutimmarik og Akutaaneq og Minik Dahl Høegh drev det ene angreb frem efter det andet. Forsvaret stod fornuftigt, og efterhånden som kampen skred frem fik Michael Lukacs i målet fat i mere og mere. Grønland var indtil en 12-11-føring til Argentina med få minutter tilbage af 1. halvleg helt med. 14-12 til Argentina var pausestillingen.

Læs: Me llamo Patrick

Læs: Ændringer af kampprogrammet i Uruguay

Argentina viste klasse i 2. halvleg
Efterhånden som minutter gik, blev det mere og mere synligt, at Argentina råder over et klassemandskab. Både taktisk og ikke mindst fysisk var sydamerikanerne en klasse bedre end Grønland. Det var ikke uden grund, at Argentina ved de sidste verdensmesterskaber gik videre i turneringen fra den indledende pulje. Kampen sluttede 33-20.

Kampen var i perioder hårdt spillet. De to brasilianske dommere var kommet på arbejde. Fem udvisninger til Grønland og fire til Argentina dømte de og så ikke mindre end frem straffekast til Argentina. På stregen blev der som altid kæmpet. Så hårdt at begge stregspillere Rasmus Larsen og Eqalunnguaq Kristiansen fik deres trøjer revet i stykker, og værst gik det ud over Johannes Groth, som fik den ene skulder beskadiget.

To debutanter
Alle de grønlandske spillere kom på banen, så der var landskampsdebut til Isak Olsen og Gustav Egede.
Landstræner Niels Møller måtte efter kampen konstatere, at selv om Grønland spillede en fantastisk 1. halvleg, rakte det det ikke til den første sejr nogensinde over Argentina.

- Argentina er et klassemandskab. De er favoritter til at vinde turneringen, og de har en trup bestående af meget dygtige spillere. Deres sejr bliver noget større end nødvendigt, da vi inde i 2. halvleg løb tør for kræfter, konstaterede Niels Møller efter kampen i et interview med Sermitsiaq.AG's udsendte.

- Der er dog heldigvis meget fra kampen, som vi kan bygge videre på i forberedelserne til onsdagens kamp mod Chile, fremhævede landstræneren.

Se også billeder: Åbningsceremoni med overraskelser