USA slår Holland og holder fast i VM-tronen

På to mål i anden halvleg vandt fodboldkvinderne fra USA VM-finalen mod Hollands europamestre med 2-0.

Megan Rapinoe fejrer sit scoring til 1-0.

USA's fodboldkvinder er bare lidt bedre end alle de andre.

Søndag vandt amerikanerne for fjerde gang i historien VM-titlen, da Holland blev nedlagt med 2-0 i finalen.

Med finalesejren har USA vundet halvdelen af de otte slutrunder, der er blevet spillet siden 1991, hvor Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) afholdt turneringen for første gang.

De hollandske europamestre forsvarede sig dygtigt og heldigt i en time, men de måtte kapitulere, efter at Megan Rapinoe efter en time gjorde det til 1-0 på et straffespark.

Netop Rapinoe, der nåede op på seks mål og blev delt VM-topscorer, har været en hel del i vælten under turneringen.

På vej mod finalen lagde hun sig verbalt ud med USA's præsident Donald Trump, da Rapinoe sagde, at hun nægtede at besøge Det Hvide Hus i tilfælde af en amerikansk turneringssejr.

Ti minutter efter føringsmålet øgede USA's Rose Lavelle til 2-0, da midtbanespilleren afsluttede en solotur med at hamre bolden i mål fra kanten af feltet.

Hollænderne var presset i bund i store dele af kampen. Kun en række fremragende aktioner i målet fra Sari van Veenendaal hindrede USA i at gå til pause med en solid føring.

Efter den første halve time uden de store chancer til nogen af holdene, endte første halvleg i et amerikansk chanceorgie foran Hollands mål.

Blandt andet fik Sari van Veenendaal med en udstrakt fod prikket bolden ud på stolpen.

USA var tættere på at øge til 3-0, end Holland var på en reducering.

Hollænderne, der i 2017 bankede Danmark i EM-finalen og også slog danskerne ud i VM-kvalifikationen, spillede sig ikke frem til de store muligheder. Det blev blot til nogle få afslutninger på mål.

Det var tredje gang i træk, at USA havde spillet sig frem til VM-finalen. I 2011 tabte amerikanerne til Japan, inden de for fire år siden revancherede sig i endnu en finale mod Japan.