Ukaleq nærmer sig OL-deltagelse efter flotte resultater

Den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark deltog ved tre konkurrencer sidste uge. Af de tre konkurrencer løb hun under OL-kravet to gange.

Det ser lysere ud for OL-deltagelse for Ukaleq efter denne sæsons første IBU-cup løb i Svenske Idre.

Det ser lysere ud i forhold til OL-deltagelse for skiskytten Ukaleq Slettemark.

Sidste uge deltog hun nemlig i sæsonens første IBU-Cup-løb i svenske Idre, hvor det blev til to flotte resultater.

Første løb var sprint på 7,5 kilometer med to skydninger. Med god fart i sporet og tre bom, endte hun som nummer 45 af 116 løbere. Det resultat gav skiskytten 89,14 IBU-point. Det gælder om at så få point som muligt, hvis hun skal kvalificere sig til vinter-OL, som skydes i gang 4. februar i kinesiske Beijing.

Bedste senior-placering

Lørdag var der igen sprint på programmet.

- Med gode ski og god følelse i kroppen, løb hun sig til sin hidtil bedste senior-placering i IBU sammenhæng, en 7. plads og bare 43,3 sekunder op til vinderen, tyskeren Franziska Hildebrand. Med den placering fik hun 53,21 IBU-point, skriver Grønlands Biathlon Forbund i en pressemeddelelse.

Måtte udgå

Søndag var der jagtstart, hvor man starter med udgangspunkt fra lørdagens sprint. Et godt udgangspunkt med lørdagens syvende plads.

- Men jagtstart giver ikke IBU-point, og tæller dermed ikke for OL-kvalifikation.
Der er mange løb før jul, så planen var at tage den med ro og fokusere på skydningen. Det blev desværre for mange bom, og Ukaleq blev taget igen af vinderen, og måtte gå ud af løbet, lyder det.

Det oplyses, at Ukaleq Slettemark har fået en god start på sæsonen, hvor OL i Beijing er et af målene, mens hovedmålet er junior-VM i USA.