Ukaleq debuterede i World Cup-løb

Den grønlandske skiskytte Ukaleq Slettemark stillede op til start ved World Cup i sprint fredag.

Arkivfoto af Ukaleq Slettemark

Ukaleq Slettemark deltager nu i konkurrencer blandt verdenseliten i skiskydning.

Hun stillede op til start ved World Cup-løbet i østrigske Hochfilzen i sprintdistancen, 7,5 kilometer, fredag morgen grønlandsk tid, og det blev til en 96. plads ud af 109 deltagere.

Over tre minutter efter vinderen

Hviderussiske Dzinara Alimbekava vandt konkurrencen med tiden 20 minutter og 12 sekunder, og Ukaleq Slettemark kom i mål 3 minutter og 38 sekunder efter vinderen.

Ved løbet var der to skydninger, og Ukaleq Slettemark missede to skud i sin første skydning, og det gav to strafrunder for hende. Det gik bedre til den næste skydning, da hun ramte med alle sine fem skud.

Grønland på verdenskortet

Den 19-årige skiskytte bor til dagligt i Norge, og hun blev ungdomsverdensmester for to sæsoner siden.

Forud for sin debut sagde hun til TV2 følgende:

- Den chance, at jeg får lov til at deltage ved World Cup, det betyder rigtig meget. Jeg glæder mig til at sætte Grønland lidt på kortet og glæder mig til at vise mit land frem.