Uiloq blev bedste grønlænder

Uiloq Slettemark tilbage i skiskydning med godt resultat i Forni Avoltri i Italien

Uiloq Slettemark blev bedste grønlænder i Forni Avoltri i Italien. Foto: Sermitsiaq.AG, arkiv

Uiloq Slettemark blev bedst af de grønlandske løbere da det første løb i det nye år blev gennemført i Forni Avoltri i Italien. Distancen var 15 kilometer med fire skydninger. Uiloq har forud for løbet trænet med holdet i Ruhpolding i Tyskland.

Uiloq startede løbet med fejlfri skydning på den første liggende serie. Med god fart i sporet var hun placeret som nr. 35 efter 1. skydning. På den anden skydning måtte hun tåle 2 forbiere og faldt ned til en 48. plads. 3. skydning gik lidt bedre med blot 1 forbier, hvorefter hun tabte terræn på løjpen og røg ned på 60. plads.

I fjerde 4. skydning lavede hun tre forbiere, og i på sidste runde formåede hun ikke helt at holde farten i sporet og faldt ned til en 74. plads i mål, oplyser Grønlands Biathlon Forbund.

Uiloq var blot 21,5 procent efter vinderen Jaquemine Baud fra Frankrig, som skød fejlfrit og løb i tiden 45.56 minut. Uiloq løb i tiden 56.40 minut med de fem minutter, hun får lagt til sin løbstid for de fem forbiere.

- Jeg er godt tilfreds med mit løb, som er det første for sæsonen. Jeg er jo meget tæt på VM-kravet, og det er uventet, at jeg er så tæt på kravet på den lange distance, hvor der altid er større forskeller end på sprintløbet. Der var en del vind på standplads, og derfor var jeg meget tilfreds med de første tre skydninger (0-2-1). Desværre sprak jeg på sidste skydning og fik tre bom.

- Jeg synes, det var hårdt at løbe i cirka 900-1000 meters højde, men jeg er tilfreds med at komme ind på cirka 20 procent totalt efter de tre første.

Blandt drengene stillede Grønland med Kristian Kristoffersen og Aqqaluartaa Olsen. Øystein Slettemark er i Norge med en skade og kan ikke løbe konkurrencer i øjeblikket, medens Piitaaraaaq Skifte ikke er kvalificeret for de to næste løb.

Kristian Kristoffersen blev bedst af de to med en 99. plads. Kristian skød totalt fem forbiere (1-3-2-0) og var 22,8 procent efter vinderen Erik Lesser fra Tyskland som skød fejlfrit. Kristian løb også hurtigst på løjpen af de to, 35 sekunder hurtigere end Aqqaluartaa. Aqqaluartaa Olsen placerede sig beskedent på en 108. plads med otte forbiere og 30 procent efter vinderen.