Tredje sejr på stribe

Grønland sluttede som nummer fem ved De Pan Amerikanske mesterskaber i håndbold i Argentina

Andreas Lorentzen tager godt fat i en spiller fra Paraguay. Foto: John Jakobsen
Jesper Markfoged spillede en god kamp mod Paraguay. Han scorede seks mål, og blev også udvist, som det ses på billedet. Foto: John Jakobsen
Grønlands landshold sluttede som nummer fem ved De Pan Amerikanske mesterskaber. Foto: John Jakobsen
Jesper Markfoged spillede en god kamp mod Paraguay. Han scorede seks mål, og blev også udvist, som det ses på billedet. Foto: John Jakobsen Grønlands landshold sluttede som nummer fem ved De Pan Amerikanske mesterskaber. Foto: John Jakobsen Andreas Lorentzen tager godt fat i en spiller fra Paraguay. Foto: John Jakobsen Jesper Markfoged spillede en god kamp mod Paraguay. Han scorede seks mål, og blev også udvist, som det ses på billedet. Foto: John Jakobsen Grønlands landshold sluttede som nummer fem ved De Pan Amerikanske mesterskaber. Foto: John Jakobsen Andreas Lorentzen tager godt fat i en spiller fra Paraguay. Foto: John Jakobsen Jesper Markfoged spillede en god kamp mod Paraguay. Han scorede seks mål, og blev også udvist, som det ses på billedet. Foto: John Jakobsen

Grønland spillede lørdag eftermiddag sin sidste kamp ved De Pan Amerikanske mesterskaber i håndbold i Buenos Aires i Argentina. Det var kampen om 5.-6. pladsen, og hvor modstanderen var Paraguay. Det blev en ensidig forestilling, idet Paraguay ikke havde samme format som Grønland.

Samtidig gav det mulighed for landstræneren, at bruge samtlige spillere, så de unge spillere fik en del spilletid, og dermed opnåede de en del rutine, som de kan tage med hjem i bagagen.

Det var tydeligt at se fra starten af, at der slet ikke blev tale om nogen spændende kamp. Dertil kunne Paraguay alt for lidt. Efter 10 minutter førte Grønland med 7-2. Efter 20 minutter var stillingen 12-7, og Grønland kunne gå til pausen med et pænt forspring på 20-11.

I anden halvleg fortsatte Niels Møller med at skifte flittigt ud, og efter 10 minutters spil i anden halvleg havde Grønland scoret yderligere otte mål, mens Paraguay endnu ikke havde scoret i halvlegen. Derved var stillingen 28-11. Efter 20 minutter var stillingen øget til 33-15. Det hele endte med en komfortabel sejr på 38-19.

Kampen blev således Grønlands sidste ved disse Pan Amerikanske mesterskaber, og hvor man sluttede på en femteplads, og derved sikrede sig adgang til de næste mesterskaber i 2014.

Kampens tal:
Grønland – Paraguay 38-19 (20-11)
Målscorerne: Grønland: Minik Dahl Høegh 7, Jesper Markfoged 6, Akutaaneq Kreutzmann og Malik Frederiksen hver 4, Flent Ezekiassen og Miki Johnsen hver 3, Angutimmarik Kreutzmann, Andreas Lorentzen, Miki A. Heilmann, og Miilu Rosing hver 2, Rasmus Larsen, Miki Duko Sørensen, og Hans Karl Berthelsen hver 1.

Paraguay: Jose Mendoza og José Mendoza hver 5, Benjamin Benitez 3, Luis Diaz Ruiz 2 samt Sergio Lopez, Hugo Gonzales, Julio Ayala, og Joel Miranda hver 1.

Udvisninger:
Grønland: 2 X 2 minutter. (Malik Frederiksen og Jesper Markfoged).
Paraguay: 3 X 2 minutter. (Benjamin Benitex 2 X 2, og Hugo Gonzales).

Dommere: Marina Carlos og Minore Dario, Argentina.
Tilskuere: 100

Minik Dahl Høegh topscorer
Uanset hvordan det går i kampene søndag – den store finaledag – så er det sikkert, at Minik Dahl Høegh bliver turneringens topscorer. Minik Dahl Høegh har i fem kampe scoret 49 mål, hvilket er 21 mål bedre end nummer to. Denne spiller har dig en kamp tilbage, men scorer næppe 22 mål , som der skal til for at passere Minik Dahl Høegh. Miki A. Heilmann ligger før finaledagen på
fjerdepladsen med 22 mål.

I de to semifinaler vandtArgentina over Uruguay med 28-13, mens Brasilien vandt 35-33 over Chile. Det betyder, at vi får den forventede finale mellem Argentina og Brasilien, mens Chile skal møde Uruguay i kampen om tredjepladsen – den tredjeplads som giver adgang til VM i Spanien i januar 2013.