se billeder

Traditionsrig terrænløb afholdt i Aasiaat

Der var løb for alle lørdag middag da Nuugaarsuk-løbet for 37. gang blev skudt i gang i Aasiaat.

Vandrepokalen gik til Peter Olsen hos herrerne
Hans Egede Heskiassen, løbets ældste, løb over stregen på 1 time 31 minutter.
Det er godt at komme i mål! Jens Rafaelsen Jens RafaelsenInunnguaq B. Lyberth Jens Rafaelsen Jens RafaelsenVandrepokalen gik til Paneeraq Sandgreen hos kvinderne Jens RafaelsenVandrepokalen gik til Peter Olsen hos herrerne Jens RafaelsenHans Egede Heskiassen, løbets ældste, løb over stregen på 1 time 31 minutter. Jens RafaelsenHer ses én af deltagerne ved Nuugaarsuk-løbet i Aasiaat, Paneeraq Sandgreen Jens RafaelsenDen første del af ruten gå gennem byen Jens RafaelsenMartin Broberg blev nr. 1 hos drenge under 13 år i den korte løb Jens RafaelsenEfter asfaltløb bliver det til terræn Jens RafaelsenJaakunnguaq Rafaelsen som blev nr. 4 hos drenge under 13 år Jens RafaelsenPaneeraq Sandgreen over målstregen Jens RafaelsenPeter Olsen over målstregen Jens RafaelsenDet er godt at komme i mål! Jens Rafaelsen Jens RafaelsenInunnguaq B. Lyberth Jens Rafaelsen Jens RafaelsenVandrepokalen gik til Paneeraq Sandgreen hos kvinderne Jens RafaelsenVandrepokalen gik til Peter Olsen hos herrerne Jens RafaelsenHans Egede Heskiassen, løbets ældste, løb over stregen på 1 time 31 minutter. Jens RafaelsenHer ses én af deltagerne ved Nuugaarsuk-løbet i Aasiaat, Paneeraq Sandgreen Jens RafaelsenDen første del af ruten gå gennem byen Jens RafaelsenMartin Broberg blev nr. 1 hos drenge under 13 år i den korte løb Jens RafaelsenEfter asfaltløb bliver det til terræn Jens RafaelsenJaakunnguaq Rafaelsen som blev nr. 4 hos drenge under 13 år Jens RafaelsenPaneeraq Sandgreen over målstregen Jens RafaelsenPeter Olsen over målstregen Jens Rafaelsen

Nuugaarsuk-løbet, som følger ruten mod den nordlige spids på østsiden af Aasiaatøen og tilbage igen, er på omkring 14 kilometer, og var et af de første af sit slags i hele landet, hvor alle kan tilmelde sig og deltage i en sportslig udendørs aktivitet.

Løbet er af 1979 og holdes hvert år, lige undtagen den ene sommer da man var i gang med anlæggelsen af vejen der går mod dengang kommende lufthavn.

I år var løbet delt op i to hvor den korte gå til lufthavnen og tilbage igen, også den originale strækning som gå hele vejen til ø-spidsen og tilbage.

Her er vinderne
Dette års vindere i den korte løb henholdsvis drenge og kvinder er Martin Broberg på 41 minutter og 5 sekunder, og Kulunnguaq Rosing på 43 minutter og 21 sekunder.

Hos mænd og kvinder i Nuugaarsuk blev det Paneeraq Sandgreen på 1 time, 2 minutter og 50 sekunder, og Peter Olsen på 1 time, 1 minut og 31 sekunder.

Alle resultater kan også ses på ASP’s facebookprofil.