GM-Kvalifikation

Se billeder: Spændingen stiger i kvalfikationsturneringen

Der blev scoret 40 mål i kvalifikationskampene i futsal i Nuuk lørdag. Kampdagen bød på underholdende og måske lidt overraskende resultater, da alle seks hold spillede to gange

Kâgssagssuk-drengenes ansigtsudtryk viser, hvor vigtigt det var at vinde over de forsvarende mestre, B-67. Fortjent sejr til gæsterne fra Maniitsoq
Kâgssagssuk havde deres chancer, men udnyttede dem ikke godt nok, da de tabte mod solidt spillende NÛK
NÛK diskuterer taktik under timeout. I futsal er der mulighed for et minuts timeout i begge halvlege
Hele ti gange var GSS –målmanden nødt til at hente bolden i målet, da de tabte mod IT-79
IT-79 har et rigtig godt hold og fører kvalifikationen i Nuuk. De kan nå langt i GM
Først midt i anden halvleg formåede B-67 at scorer mod den godt spillende Sineriak-målmand
Kaassannguaq Zeeb, fra IT-79, sammen med dommerne Allan Eriksen og Angerdla Poulsen og Sineriak-anføren Minik Jeremiassen
Omkring 500 var kommet for at se GM-kvalifikationskampene lørdag i Nuuk
Futsal er meget teknisk med mange nærkampe
Landsholdsmålmand Arne Hansen kunne kun se til, da han døjer med et langtidsskade
Først midt i anden halvleg formåede B-67 at scorer mod den godt spillende Sineriak-målmand Mads PedersenKaassannguaq Zeeb, fra IT-79, sammen med dommerne Allan Eriksen og Angerdla Poulsen og Sineriak-anføren Minik Jeremiassen Mads PedersenOmkring 500 var kommet for at se GM-kvalifikationskampene lørdag i Nuuk Mads PedersenFutsal er meget teknisk med mange nærkampe Mads PedersenLandsholdsmålmand Arne Hansen kunne kun se til, da han døjer med et langtidsskade Mads PedersenKâgssagssuk-drengenes ansigtsudtryk viser, hvor vigtigt det var at vinde over de forsvarende mestre, B-67. Fortjent sejr til gæsterne fra Maniitsoq Mads PedersenKâgssagssuk havde deres chancer, men udnyttede dem ikke godt nok, da de tabte mod solidt spillende NÛK Mads PedersenNÛK diskuterer taktik under timeout. I futsal er der mulighed for et minuts timeout i begge halvlege Mads PedersenHele ti gange var GSS –målmanden nødt til at hente bolden i målet, da de tabte mod IT-79 Mads PedersenIT-79 har et rigtig godt hold og fører kvalifikationen i Nuuk. De kan nå langt i GM Mads PedersenFørst midt i anden halvleg formåede B-67 at scorer mod den godt spillende Sineriak-målmand Mads PedersenKaassannguaq Zeeb, fra IT-79, sammen med dommerne Allan Eriksen og Angerdla Poulsen og Sineriak-anføren Minik Jeremiassen Mads PedersenOmkring 500 var kommet for at se GM-kvalifikationskampene lørdag i Nuuk Mads PedersenFutsal er meget teknisk med mange nærkampe Mads PedersenLandsholdsmålmand Arne Hansen kunne kun se til, da han døjer med et langtidsskade Mads PedersenKâgssagssuk-drengenes ansigtsudtryk viser, hvor vigtigt det var at vinde over de forsvarende mestre, B-67. Fortjent sejr til gæsterne fra Maniitsoq Mads PedersenKâgssagssuk havde deres chancer, men udnyttede dem ikke godt nok, da de tabte mod solidt spillende NÛK Mads PedersenNÛK diskuterer taktik under timeout. I futsal er der mulighed for et minuts timeout i begge halvlege Mads PedersenHele ti gange var GSS –målmanden nødt til at hente bolden i målet, da de tabte mod IT-79 Mads PedersenIT-79 har et rigtig godt hold og fører kvalifikationen i Nuuk. De kan nå langt i GM Mads Pedersen

Første kamp var mellem NÛK fra Nuuk og Kâgssagssuk fra Maniitsoq. Det var en vigtig kamp for NÛK, der fredag tabte til IT-79. NÛK startede godt i kampen, da holdet scorede 30 sekunder efter, kampen blev føjtet i gang. Spillet bølgede frem og tilbage mellem de to hold. NÛK stod solidt og pressede Kâgssagssuk til at lave mange fejl. NÛK formåede at gøre det til 2-0, et splitsekund før første halvleg sluttede.

I anden halvleg kom Kâgssagsuk på banen for at reducere, men samtlige skud på mål blev afvist af NÛK-målmanden Nikolaj Mikaelsen, der leverede en flot indsats. Resultatet blev 3-0 til NÛK.

Se billeder: Målrig start på kvalifikationskampene i Nuuk

Læs: Seks hold skal kæmpe om tre pladser

Storsejr til Kaassannguaq Zeeb og IT-79
IT-79 fra Nuuk tog imod GSS, der også er fra Nuuk. Her viste IT-79, hvorfor de er bymestre, da de tryllede sig frem til 10 mål. Anføreren Kaassannguaq Zeeb og Anthon Overballe sørgede igen for det flydende spil.

IT-79 arbejdede ikke hårdt, og GSS formåede at komme på måltavlen to gange. Resultatet blev 10-2.

I den tredje kamp spillede holdene fra Nuuk, Sineriak og B-67. Sineriak, der inkasserede seks mål mod Kâgssagssuk lørdag, stod godt i føste halvleg, hvor Sineriak-målmanden afviste samtlige skud på mål. De to hold havde deres chancer, men var ikke skarpe nok. Første halvleg endte 0-0.

De første ti minutter havde de forsvarende mestre, B-67, mange skud på mål, men målmanden stod godt, og det så ud ikke ud til, at han ville inkassere mål. Men i de sidste ti minutter kom målene. B-67 formåede at score tre mål før slutfløjten.

Kampen endte 0-3, og det skulle vise sig, at det var tre vigtige point for B-67.

Arrangørerne tabte igen
NÛK tog imod GSS, der står for afviklingen af kvalifikationen. Her så det ud til, at GSS endeligt fik deres spil i gang, da de scorede kampens første mål. Men NÛK lod sig ikke skræmme af det tidlige mål og kom foran i første halvleg.

Det var en vigtig kamp for GSS, der havde tabt deres to første kampe, og det kunne ses, da de kom på banen i anden halvleg. Men deres vilje var ikke nok, da NÛK var fast besluttet på at vinde kampen, der endte 5-3 til NÛK.

IT-79, der spiller rigtig godt for tiden, tog imod Sineriak i deres anden kamp på dagen. Denne kamp nåede ikke at blive spændende, selvom Sineriak trængte til en sejr. Målene faldt her og der, og kampen endte 5-2 til IT-79.

Forsvarende mestre tabte til gæsterne
Drengene fra Maniitsoq, Kâgssagssuk, tog imod B-67 i lørdagens sidste kamp.

Kâgssagssuk kom foran tidligt i første halvleg. B-67 virkede en smule rystede, men kom på måltavlen. B-67 virkede til at have styr på deres spil i slutningen af første halvleg.

I anden halvleg kom Johannes Miki Rosing og resten af drengene fra Maniitsoq på banen for at vinde kampen. Kâgssagssuk kom foran i starten af anden halvleg, og B-67 drengene virkede rystede. Kampen var enormt underholdende med masser af chancer til begge hold. Kâgssagssuk var dog lidt skarpere.

20 sekunder før slutfløjten stod der 4-3 til Kâgssagssuk, og her så Mads Petersen fra Kâgssagssuk rødt, og der var straffe. Maasi Maqé, som har været skarp i alle kampene, brændte straffesparket, og kampen endte med en 4-3 sejr til Kâgssagssuk.

• GSS, Mål; 5-24, 0 point

Det skal bemærkes, at målscoren ikke er afgørende ved tilfælde af, at der er hold med samme antal point, da indbyrdes kampe afgør, hvem der går videre. Søndagskampene bliver spændende, da hele tre hold har samme antal point, og de tre pladser til GM i Sisimiut er vidt åbne for de fire førende hold.