Orienteringsløb

Se billeder: Spænding ved AMO i Ilulissat

Frederik Petersen og Christian Nielsen delte første- og andenpladsen ved to løb og vandt hver deres distance i det tredje løb

AMO, Arctic Midnight Orienteering, Ilulissat, Præmieoverrækkelse Præmieoverrækkelse, Lucas, Silas, Marcus-Penninga-IOG
Frederik Petersen, , vinder af AMO 2015 på 20-kilometer-banen IOG
Christian Nielsen, IFK-Göteborg, vinder af AMO-2015 på 15-kilomter-banen og vinder af uofficielt GM og sprint i herre-H21-klassen
Frederik Petersen, , og Christian Nielsen, IFK-Göteborg, i samtale for-starten på AMO, hvor de vandt hver deres distance IOG
Christian Nielsen, IFK-Göteborg, ved væskeposten på 15 kilometer-banen
Frederik Petersen fra har været med i orienteringsløb i adskillige år. Her er han ved at vinde 20 kilometer-distancen i dette år midnatsløb i Ilulissat. IOG
Else Hansen, , og Rigmor Villadsen, IOG, Nr.-1 og -2 på AMO- 2015 20-kilometer - her er de på vej mod målet. IOG
Sprintløbet blev gennemført 2. juli
Præmieoverrækkelse i Sprint i herreklassen H-12. Guld, sølv og bronze til brødrene Lucas, Silas og Marcus Penninga, . IOG
Præmieoverrækkelse i uofficielt GM i herreklassen-H50. Guld, sølv og bronze til John Danielsen, Bernhardt Olsen og Finn Jensen, alle . IOG
Præmieoverrækkelse i Sprint i dameklasse D50. Guld til Dorthe Hansen, Danmark og sølv til Christine Brown, Australien.
Lisbeth Van de Velde, Belgien, vinder af AMO 10 km banen for kvinder.
Johan Geisler, , på vej mod mål på 10 km banen for mænd. IOG
Stephen Mills, Sydafrika, på AMO 15 km banen for mænd.
Tanja Johansen, , vinder af AMO 15 km banen for kvinder, her ved væske- og kontrolpost. IOG
Ukati Villadsen, , vinder af AMO 10 km banen for mænd. IOG
Præmieoverrækkelse i Sprint i herreklassen H-12. Guld, sølv og bronze til brødrene Lucas, Silas og Marcus Penninga, IOG. IOGPræmieoverrækkelse i uofficielt GM i herreklassen-H50. Guld, sølv og bronze til John Danielsen, Bernhardt Olsen og Finn Jensen, alle IOG. IOGPræmieoverrækkelse i Sprint i dameklasse D50. Guld til Dorthe Hansen, Danmark og sølv til Christine Brown, Australien. IOGLisbeth Van de Velde, Belgien, vinder af AMO 10 km banen for kvinder. IOGJohan Geisler, IOG, på vej mod mål på 10 km banen for mænd. IOGStephen Mills, Sydafrika, på AMO 15 km banen for mænd. IOGTanja Johansen, IOG, vinder af AMO 15 km banen for kvinder, her ved væske- og kontrolpost. IOGUkati Villadsen, IOG, vinder af AMO 10 km banen for mænd. IOGFrederik Petersen, IOG, vinder af AMO 2015 på 20-kilometer-banen IOGChristian Nielsen, IFK-Göteborg, vinder af AMO-2015 på 15-kilomter-banen og vinder af uofficielt GM og sprint i herre-H21-klassen IOGFrederik Petersen, IOG, og Christian Nielsen, IFK-Göteborg, i samtale for-starten på AMO, hvor de vandt hver deres distance IOGChristian Nielsen, IFK-Göteborg, ved væskeposten på 15 kilometer-banen IOGFrederik Petersen fra IOG har været med i orienteringsløb i adskillige år. Her er han ved at vinde 20 kilometer-distancen i dette år midnatsløb i Ilulissat. IOGElse Hansen, IOG, og Rigmor Villadsen, IOG, Nr.-1 og -2 på AMO- 2015 20-kilometer - her er de på vej mod målet. IOGSprintløbet blev gennemført 2. juli IOGPræmieoverrækkelse i Sprint i herreklassen H-12. Guld, sølv og bronze til brødrene Lucas, Silas og Marcus Penninga, IOG. IOGPræmieoverrækkelse i uofficielt GM i herreklassen-H50. Guld, sølv og bronze til John Danielsen, Bernhardt Olsen og Finn Jensen, alle IOG. IOGPræmieoverrækkelse i Sprint i dameklasse D50. Guld til Dorthe Hansen, Danmark og sølv til Christine Brown, Australien. IOGLisbeth Van de Velde, Belgien, vinder af AMO 10 km banen for kvinder. IOGJohan Geisler, IOG, på vej mod mål på 10 km banen for mænd. IOGStephen Mills, Sydafrika, på AMO 15 km banen for mænd. IOGTanja Johansen, IOG, vinder af AMO 15 km banen for kvinder, her ved væske- og kontrolpost. IOGUkati Villadsen, IOG, vinder af AMO 10 km banen for mænd. IOGFrederik Petersen, IOG, vinder af AMO 2015 på 20-kilometer-banen IOGChristian Nielsen, IFK-Göteborg, vinder af AMO-2015 på 15-kilomter-banen og vinder af uofficielt GM og sprint i herre-H21-klassen IOGFrederik Petersen, IOG, og Christian Nielsen, IFK-Göteborg, i samtale for-starten på AMO, hvor de vandt hver deres distance IOGChristian Nielsen, IFK-Göteborg, ved væskeposten på 15 kilometer-banen IOGFrederik Petersen fra IOG har været med i orienteringsløb i adskillige år. Her er han ved at vinde 20 kilometer-distancen i dette år midnatsløb i Ilulissat. IOGElse Hansen, IOG, og Rigmor Villadsen, IOG, Nr.-1 og -2 på AMO- 2015 20-kilometer - her er de på vej mod målet. IOGSprintløbet blev gennemført 2. juli IOGPræmieoverrækkelse i Sprint i herreklassen H-12. Guld, sølv og bronze til brødrene Lucas, Silas og Marcus Penninga, IOG. IOG

Frederik Petersen vandt igen i år 20 kilometer-klassen ved det årlige Arctic Midnight Orienteering i Ilulissat.

En distance, han har vundet mange år i træk. Han fik konkurrence på 15 kilometer distancen og det uofficielle grønlandsmesterskab, som blev vundet af danskeren Christian Nielsen, som løber for IFK i Gøteborg. Christian Nielsen har tidligere været landsholdsløber for Danmark.

Det oplyser Olav Odgaard fra Ilulissat Orienteering Greenland.

Se alle resultaterne i vedlagte filer.

Læs mere om orienteringsløb her.

Arctic Midnight Orienteering - AMO 2015 var i år et tre dages stævne i orienteringsløb med følgende løb:

Uofficielt GM den 1. juli i terrænet omkring Holms bakke.
Sprintløb i Ilulissat den 2. juli.
Ekstremløbet Arctic Midnight Orienteering den 3.-4. juli i terrænet øst for Ilulissat Lufthavn.

De to første løb var aldersinddelt i alt 10 herre- og dameklasser mens midnatsløbet var inddelt i 4 herre og 4 dameklasser med banelængder på 5, 10, 15 og 20 kilometer.

Der deltog løbere fra 10 forskellige lande ud over Grønland var det Danmark, Sverige, Finland, Belgien, Schweiz, Østrig, Spanien, England, Sydafrika og Australien.

Der deltog 61 løbere til GM, 55 løbere til sprintløbet og 70 løbere til AMO (midnatsløbet).

- Vores bedste lokale løber gennem årene Frederik Petersen fik i år hård konkurrence af danskeren Christian Nielsen, som løber for klubben IFK Gøteborg. Christian Nielsen har tidligere været landsholdsløber for Danmark, fortæller Olav Odgaard og fortsætter:

- Ved GM og sprint vandt Christian foran Frederik. Ved AMO valgte Christian desværre at skifte til 15 kilometer banen i stedet for 20 kilometer banen. Derfor fik vi ikke den spændende afgørelse, der var lagt op til, men de vandt begge deres respektive klasser. 20 kilometer klassen har Frederik Petersen nu vundet gennem snart mange år, sigr Olav Odgaard fra IOG.