optakt til Island Games

Se billeder: Herrefodboldandsholdet vandt 2-0

Efter nederlag i de to første kampe under træningsopholdet i Danmark vandt Grønland tirsdag aften en flot sejr

Klar til kamp Knud Fl. LarsenDer skal trækkes lod mellem de to anførere. Grønlands Nukannguaq Zeeb med en gave til modstanderne Knud Fl. LarsenKassannguaq Zeeb i aktion Knud Fl. LarsenMarstal/Rise i angreb Knud Fl. LarsenLars Erik Reimer forsøger at komme på skudhold Knud Fl. LarsenMed nummer 7 Frederik Funch Knud Fl. LarsenMalik Juhl scorede to flotte mål Knud Fl. LarsenNorsaq Lund Mathæussen var meget tilfreds efter kampen især med 2. halvleg Knud Fl. LarsenMarstal/Rises tvillinger med de grønlandske aner: Matthias og Patrick Fleischer. Deres farfar kom i sin fra Grønland til Ærø for at gå på søfartsskole. Mødte en pige og kom aldrig tilbage til Grønland Knud Fl. Larsen

Modstanderen var Marstal/Rise fra Danmarksserien. En gammel bekendt af Grønlands fodbold. Marstal/Rise havde revanche til gode. Grønland vandt nemlig for to år siden 3-1. Det var tydeligt allerede fra de første minutter, at Grønland ville komme på arbejde, hvis holdet skulle have en sejr med i bagagen til Island Games på Jersey.

Marstal/Rise havde flere nærgående forsøg. Det havde Grønland dog også. Lars Erik Reimer for eksempel efter 25 minutter med en stor mulighed. Grønland kom mere og mere med i kampen efterhånden som minutterne i 1. halvleg tikkede afsted. Bolden blev spillet fornuftigt og sikkert rundt. Det så ud til, at spillerne befandt sig godt på græsset på Tåsinge Stadion denne dejlige lune sankthansaften. Ingen af de to hold formåede dog at få bolden i mål i 1. halvleg.

Se billeder: Nederlag i første træningskamp

Tilfredshed i den grønlandske lejr
I de første 10 minutter spillede Grønland sig til flere store muligheder. Dog uden det sidste held. Først i det 26. minut kom forløsningen. Malik Juhl, som var blevet skiftet ind og hele tiden skabte uro i Marstal/Rises forsvar headede Grønland foran 1-0. I det 40. minut var Malik Juhl på spil igen og så stod der 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

- Vi skal måske spille nogle dårlige kampe for det kan blive bedre sagde Grønlands Norsaq Lund Mathæussen til Sermitsiaq.AG efter kampen og fortsatte:

- 1. halvleg er ikke helt tilfredsstillende. 2. halvleg meget bedre. Efterhånden som vi får spillet til at virke, får vi mere og mere selvtillid, og så slutter vi rigtig fint af. Det fik også stor betydning, at Malik Juhl kom ind med masser af energi.

Marstal/Rise - en god historie
Klubben er det lille øsamfund Ærøs sportslige stolthed. Klubben rykkede i 2012 op i Danmarksserien. Blev i den netop afsluttede sæson nummer otte. Alle spillerne har på en eller anden måde tilknytning til Ærø. Spillerne bor rundt omkring i Danmark bortset fra en enkelt, der bor på Ærø. Spillerne træner på en bane ved Svendborg og spiller hjemmekampene på Marstal Stadion.

På holdet spiller tvillingerne med de grønlandske aner Matthias og Patrick Fleischer. Deres farfar kom i sin fra Grønland til Ærø for at gå på søfartsskole. Mødte en pige og kom aldrig tilbage til Grønland.

Så gælder det Island Games
I dag onsdag rejser fodboldlandsholdet til Island Games på Jersey for at indlede jagten på medaljer. Grønland er i pulje med Menorca, Åland og Saaremaa. Grønland træder ind i turneringen søndag 28. juli og møder Menorca i den første kamp.

Sermitsiaq.AG har naturligvis en reporter med til Island Games.

Læs: Grønlandske sportsfolk drager nu til Jersey