Panamerikanske mesterskaber

Se billeder: Første sejr til Grønland

Efter nederlag i de to første kampe ved De Panamerikanske Mesterskaber blev smilene torsdag eftermiddag efter sejren over Mexico endelig fundet frem hos de grønlandske spillere

Aqqalu Ingemann med en afslutning fra fløjen
Angutimmarik Kreutzmann kæmper som altid
Danny Brandt springer højt og scorer
Eqalunnguaq Kristiansen scorede seks mål
Sådan varmer man op når man er målmand og hedder Michael Lukacs
Efter sejren over Mexico kom smilene frem
Eqalunnguaq Kristiansen scorede seks mål Knud Fl. LarsenSådan varmer man op når man er målmand og hedder Michael Lukacs Knud Fl. LarsenEfter sejren over Mexico kom smilene frem Knud Fl. LarsenAqqalu Ingemann med en afslutning fra fløjen Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann kæmper som altid Knud Fl. LarsenDanny Brandt springer højt og scorer Knud Fl. LarsenEqalunnguaq Kristiansen scorede seks mål Knud Fl. LarsenSådan varmer man op når man er målmand og hedder Michael Lukacs Knud Fl. LarsenEfter sejren over Mexico kom smilene frem Knud Fl. LarsenAqqalu Ingemann med en afslutning fra fløjen Knud Fl. LarsenAngutimmarik Kreutzmann kæmper som altid Knud Fl. LarsenDanny Brandt springer højt og scorer Knud Fl. Larsen

Nu skulle det være. Nederlagene til Argentina og Chile skulle vaskes af tavlen. De grønlandske spillere kom på banen med stor gejst. Minik Dahl Høegh og Andreas Lorentzen var grundet skader ikke på holdkortet. Til gengæld var Angutimmarik Kreutzmann i løbet af natten blevet så klar, at han kunne spille.

Grønland fik en flyvende start og kom foran 8-2 og 16-8. I slutningen af 1. halvleg blev der sløset lidt og mexicanerne halede ind på Grønlands føring. Ved pausen var stillingen 17-12.

Læs: Skadesramt grønlandsk hold møder Mexico

I 2. halvleg kom Mexico tættere og tættere på og var pludselig kun bagefter med tre 18-15. Heldigvis redede Michael Luckacs et straffekast, og så fik Grønland igen styr på begivenhederne. Igen med en rigtig flot skydende Akutaaaneq Kreutzmann i en af hovedrollerne. Da de to dommere fløjtede kampen af, stod der 33-24 til Grønland på måltavlen.

Læs: Chile var for stærk - Grønland ikke med til VM

Se billeder: Chile slukkede Grønlands VM-håb

Mexico lå bedre til Grønland
Landstræner Niels Møller var ikke i tvivl om, at Grønland vandt en fortjent sejr.

- Der er en rigtig god ånd på holdet. Det er flot, at alle går ind og kæmper alt, hvad de kan, kun et døgn efter nederlaget i den hårde kamp mod Chile. Det skal dog siges, at niveauet hos de mexicanske spillere ikke er nær så højt som hos Argentina og Chile. Fysisk kunne vi ikke matche de to hold, det kunne vi Mexico.

Styrketræning og international erfaring
I en samtale med Sermitsiaq.AG i bussen fra Estadio Sergio Matto i Canelones sagde Niels Møller blandt andet:

- Det er skræmmende, at de bedste panamerikanske lande flytter sig længere og længere væk fra os. Hvis vi i fremtiden skal kunne matche dem, kræver det hård styrketræning og flere internationale kampe.

• Dagens to andre kampe

USA slog Guatemala 34-18, og endelig viste Argentina enorm styrke, da de vandt 34-19 over Chile. De grønlandske spillere så 1. halvleg af Argentina-Chile, og de unge grønlandske spillere, som er med til De Panamerikanske Mesterskaber for første gang, fik en fornemmelse af, hvad der kræves, hvis man skal begå sig i international håndbold.

I dag, fredag, er der hviledag, inden semifinalerne og de to øvrige krydskampe spilles lørdag.