dansk håndbold

Se billeder: Første point til GOG

Efter nederlag i sæsonens to første kampe vandt GOG tirsdag aften en på alle måder vigtig sejr

Frank Mikkelsen storspillede i slutfasen af kampen
Herrehåndbold er en mandfolkesport. Lasse Kronborg bagerst og Henrik Jakobsen i hård fight
Træner Jakob Larsen i blåt havde en travl aften
Tak for støtten publikum
Fire stærke nordmænd scorede 15 af GOGs mål. Fra venstre Espen Christensen et mål, Mangnus Jøndal fem, Henrik Jakobsen fire og Gøran Søgard Johannesen fem.
Træner Jakob Larsen i blåt havde en travl aften Knud Fl. LarsenTak for støtten publikum Knud Fl. LarsenFire stærke nordmænd scorede 15 af GOGs mål. Fra venstre Espen Christensen et mål, Mangnus Jøndal fem, Henrik Jakobsen fire og Gøran Søgard Johannesen fem. Knud Fl. LarsenFrank Mikkelsen storspillede i slutfasen af kampen Knud Fl. LarsenHerrehåndbold er en mandfolkesport. Lasse Kronborg bagerst og Henrik Jakobsen i hård fight Knud Fl. LarsenTræner Jakob Larsen i blåt havde en travl aften Knud Fl. LarsenTak for støtten publikum Knud Fl. LarsenFire stærke nordmænd scorede 15 af GOGs mål. Fra venstre Espen Christensen et mål, Mangnus Jøndal fem, Henrik Jakobsen fire og Gøran Søgard Johannesen fem. Knud Fl. LarsenFrank Mikkelsen storspillede i slutfasen af kampen Knud Fl. LarsenHerrehåndbold er en mandfolkesport. Lasse Kronborg bagerst og Henrik Jakobsen i hård fight Knud Fl. LarsenTræner Jakob Larsen i blåt havde en travl aften Knud Fl. Larsen

Det var med lidt bange anelser, at GOGs trofaste og meget medlevende publikum indfandt sig i GOG Arena tirsdag aften.

Kæmpenederlaget til Mors Thy på hele 19-37 i den første kamp var ikke lige, hvad man havde forventet. Dertil et nederlag på fem mål søndag aften i Skjern. Helt anderledes med modstanderne TTH Holstebro, som var kørt til Fyn med stor selvtillid i bagagen efter sejre i de to første kampe.

Ville vinde
Publikum fik allerede fra de første minutter meget at glæde sig over. Der blev taget ved i forsvaret. Der var flotte mål og i målet store redninger af norske Espen Christensen. 5-2 stod der pludselig.

Det blev 7-3 og så måtte TTH Holstebros træner Patrick Westerholm for første gang smide timeoutkortet. Det hjalp dog ikke. GOG spillerne boltrede sig og udbyggede føringen. 15-10 ved pausen. Halvlegens sidste mål scorede GOGs målmand Espen Christensen med et flot skud over venner og fjender og ned i modstandernes tomme mål. Syv mod seks spillet er i høj kurs.

Gyserafslutning
GOG spillerne fortsatte i 2. halvleg det flotte spil. Udbyggede føringen til otte mål. 20-12. Kunne det virkelig passe? Det var næsten for godt til at være sandt. Og det var det. GOG spillerne begyndte at brænde helt oplagte muligheder.

TTH Holstebro fik overtaget. Fik nogle lette mål og kom tættere og tættere på. Med otte minutter tilbage 23-22. Det kunne blive svært for GOG at hale sejren hjem. Det blev ikke gjort lettere af, at målmand Espen Christensen blev udvist i to minutter for højlydte protester over en dommerkendelse.

Nervøs afslutning
Nervøsiteten bredte sig. Landsholdets målmand Frank Mikkelsen kom i spil for første gang. Stod resten af kampen og diskede op med den ene flotte redning efter den anden. Med godt tre minutter tilbage 23-23. Publikum var ved at indstille sig på, at det nok heller ikke denne gang blev til to point. I en håndboldkamp kan der heldigvis ske mange ting på et par minutter.

TTH Holstebro fik problemer med at score på Frank Mikkelsen og i den anden ende fik GOG igen tilspillet sig nogle store muligheder. Det blev til to mål til fynboerne. Slutresultat 25-23 og så kunne spillere og publikum sammen juble og sæsonens første to point. Kan fynboerne fortsatte de gode takter, er der mange point, der venter forude.

Bange for at vinde
Træner Jakob Larsen var efter kampen en tilfreds mand. De to point gjorde godt. Til Sermitsiaq.AG sagde Jakob Larsen blandt andet:

- Vi spiller fremagende i 40 minutter. Som så ofte før kan føringer på fem, seks, syv eller otte mål være farlige. Det var det, vi så i dag. Vi bliver bange for at vinde og når så modstanderen begynder at hale ind på os, breder nervøsiteten sig og pludselig bliver det svært at score på selv helt oplagte muligheder.

- Heldigvis fik vi reddet stormen af.

En varm affære
Der var i kampens hede flere farlige situationer, hvor spillerne ikke kunne stå fast på banen. 26 grader var der i arenaen. Som en af Clean-Up-Service mændene efter endnu en tur ind på banen for at tørre op lakonisk udtrykte det:

- Der ligger simpelthen svedperler på banen mange steder.

Profilerne i aktion
Det blev nederlag til begge landsholdsspillere. Minik Dahl Høegh og Århus Håndbold tabte på udebane til Aalborg Håndbold 27-21.

Akutaaneq Kreutzmann og Ribe Esbjerg HH tabte 22 -16 også på udebane til sæsonens indtil nu helt store overraskelse Mors-Thy Håndbold. Både Århus Håndbold og Ribe Esbjerg HH har stadig deres første sejr til gode.