I Odense blev Nordatlantisk Hus indviet, og i opgøret i håndboldligaen mellem GOG og Mors Thy var der nordatlantisk håndbold

Akutaaneq Kreutzmann, Jakob Larsen, Snorri Gudjonsson, Minik Dahl Høegh og Gudmundur Olafsson fra Mors Thy. Foto
Man kan ikke vinde hver gang. Minik Dahl Høegh i gulvet.
Akutaaneq Kreutzmann, Jakob Larsen, Snorri Gudjonsson, Minik Dahl Høegh og Gudmundur Olafsson fra Mors Thy. Foto Knud Fl. LarsenMan kan ikke vinde hver gang. Minik Dahl Høegh i gulvet. Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann, Jakob Larsen, Snorri Gudjonsson, Minik Dahl Høegh og Gudmundur Olafsson fra Mors Thy. Foto Knud Fl. LarsenMan kan ikke vinde hver gang. Minik Dahl Høegh i gulvet. Knud Fl. LarsenAkutaaneq Kreutzmann, Jakob Larsen, Snorri Gudjonsson, Minik Dahl Høegh og Gudmundur Olafsson fra Mors Thy. Foto Knud Fl. LarsenMan kan ikke vinde hver gang. Minik Dahl Høegh i gulvet. Knud Fl. Larsen

Det var sidste sæsons nummer fire Mors Thy med islandske Gudmundur Olafsson, der lørdag eftermiddag gæstede GOG med Jakob Larsen på sidelinjen og med Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann samt islandske Snorri Gudjonsson på banen.

Bortset fra de første 10 og de sidste ni minutter var det GOGs kamp, og fynboerne kunne gå fra banen med endnu to point til kontoen efter en 27-25-sejr. 14-11 ved pausen.

GOG førte efter 12 minutter af 2. halvleg med hele syv mål 21-14. Cheftræner Jakob Larsen valgte på det tidspunkt at give de spillere, der normalt ikke spiller så meget nødvendig spilletid. Det, sammenholdt med, at sejren jo næsten var hjemme, gjorde, at Mors Thy fik kæmpet sig tilbage i kampen og kunne rejse den lange vej hjem med et hæderligt nederlag på kun to mål.

Minik Dahl Høegh spillede en god kamp og scorede fem mål. Akutaaneq Kreutzmann fik vist i glimt sit store talent.

GOG har indtil nu været turneringens helt store overraskelse. Det er ikke Danmarks bedste håndboldhold endnu, men det kan de blive, om et par år, hvis det fortsætter den meget positive udvikling, som holdet er midt i.

Set fra et tilskuersynspunkt er GOG et af de mest underholdende hold at følge. Ikke mindst, når de spiller for fulde huse i den lille og intime GOG Arena, hvor tilskuerne hver eneste gang giver spillerne den maksimale opbakning. Efter lørdagens kampe er GOG fortsat på en fornem fjerdeplads med 14 point for 10 kampe.

Stjernen Snorri Gudjonsson
En stor og medvirkende årsag til GOGs indtil nu meget flotte indsats skal blandt andet tilskrives islandske Snorri Gudjonsson. Den 32-årige islandske landsholdsspiller har i flere af GOGs sejre spillet verdensklassehåndbold.

Snorri Gudjonssons blik for angrebsspillet er helt unikt og gang på gang må modstanderne måbende se til, når en eller anden Snorri Gudjonsson specialitet har splittet deres forsvar af. Flere gange i sæsonen har Snorri Gudjonsson også selv scoret mange vigtige mål.

Træner Jakob Larsen værdsætter Snorri Gudjonssons store angrebsmæssige kvaliteter og udtrykker det sådan her til Sermitsiaq.AG:

- Snorri er fantastisk til at finde de rigtige løsninger på vores angrebsspil. Det giver mig en en utrolig ro, at have Snorri på holdet. Han aflaster mig meget, når han sætter det rigtige angrebsspil op, så jeg i langt højere grad kan koncentrere mig om forsvarsspillet og om mandsskabsplejen på bænken. Ikke mindst det sidste er utrolig vigtigt.

- Vi må ikke glemme, at Islands landshold i snart mange år har været førende i verden til hele tiden at finde nye veje i angrebsspillet og også på landsholdet har Snorri været og er en meget vigtig spiller.

GOG spiller allerede på onsdag igen, hvor Håndboldligaens nummer fem, de danske mestre Aalborg Håndbold, kommer på besøg.