Polar arctic marathon

Irerne vandt Arktis-maraton

Både hos herrerne og kvinderne var der en irsk vinder, da Polar Circle Marathon fandt sted i Kangerlussuaq. Der var en grønlandsk vinder i halvmaraton

Der blev løbet i det kolde vejr i Kangerlussuaq i weekenden

Det barske løb The Polar Circle Marathon blev i weekenden afviklet for 12. gang i Kangerlussuaq.

Der var 102 deltagere hos herrerne og 39 deltagere hos kvinderne, mens 91 deltog i halvmaraton for begge køn.

Flot tredjeplads
Hos herrerne vandt ireren Neill Alexander Weir, der løb i 3 timer, 17 minutter og 47 sekunder. Pit Van Rijswijck fra Luxembourg blev nummer to, mens James Anthony Harry Edmondson fra Storbritannien blev nummer tre..

Anguteeraq Karl-Kristian Christensen blev den bedst placerede grønlænder hos mændene og opnåede en tiendeplads.

Hos kvinderne vandt Sinead Wearen, også fra Irland, i tiden 4 timer, 28 minutter og 30 sekunder. Charlotte Thomsen Larsen fra Danmark blev nummer to, mens det blev en flot tredjeplads til Louise Møller Knudsen fra Grønland.

Halvmaraton
Neill Alexander Weir vandt igen, da der blev løbet halvmaraton, mens Pit Van Rijswijck var blot to sekunder efter vinderen. Carl St-Jacques fra Canada blev treer.

Den bedst placerede grønlænder blev Ulrik Heilmann Kreutzmann med en flot femteplads.

Grønlandsk vinder
Det blev et fantastisk resultat for Louise Møller Knudsen, der vandt halvmaraton hos kvinderne. Danskerne Anette Nielsen og Charlotte Thomsen Larsen blev henholdsvis nummer to og nummer tre.