Fuld fart

Nuunu i stor fremgang

Alpinskiløberen Nuunu Chemnitz Berthelsen fra Nuuk har vist stor fremgang under et internationalt løb

Nuunu Chemnitz Berthelsen
Nuunu Chemnitz Berthelsen under FIS-løbet i New Zealand i august

19-årige Nuunu Chemnitz Berthelsen sluttede på en flot 24. plads ud af 93 deltagere under et FIS-løb i den italienske skiby Passo Monte Croce. Slalomløbet blev afviklet mandag den 7. december, hvor Nuunu Chemnitz Berthelsen havde et rigtig godt første gennemløb.

Nuunu Chemnitz Berthelsen lå på 13. pladsen efter første gennemløb blot 2 sekundere langsommere end vinderen, da hun gennemførte i tiden 48,74 sekunder. Der bliver givet FIS-punkter ved FIS-løb, hvor det gælder om at have lavest muligt FIS-punkter som muligt. Nuunu Chemnitz Berthelsen fik 82,99 FIS-punkter ved løbet i Italien.

Det er en fremgang i forhold til hendes FIS-løb i august, hvor hun 99,19 FIS-punkter ved New Zealands nationale mesterskaber.

Nuunu Chemnitz Berthelsen var igen i FIS-løb tirsdag den 8. december, hvor hun i slalomløbet lå på en 14. plads efter første gennemløb, hvor der var 91 deltagere. Hun udgik desværre i andet gennemløb.

Nuunu Chemnitz Berthelsen er på træningslejr sammen med 25 skiløbere fra forskellige nationer som Estland, Brasilien og Rusland indtil hun tager på juleferie til Nuuk den 19. december. Hun skal dog deltage i et andet FIS-løb inden hun sætter kursen mod Nuuk.