Godt løb, skidt skydning

Aqqaluartaa Olsen gennemførte 7,5 kilometer sprint med en af de bedste langrendstider ved Junior VM i skiskydning. Han endte dog på en samlet 64. plads på grund af dårlige resultater i skydning.

Aqqaluartaa Olsen fra Sisimiut klarer sig godt i sprint, men knap så godt i skydning. Foto: Grønlands Biathlon Forbund.

Aqqaluartaa Olsen løb den 17. bedste langrendstid af de 90 løbere da der blev løbet 7,5 km sprint ved Junior VM i skiskydning i Torsby i Sverige.

Frem til første skydning lå Aqqaluartaa på en sensationel sjetteplads, og i mål havde han en ren langrendstid som var 12 sekunder bedre end løberen som endte på syvendeplads, skriver Grønlands Biathlon Forbund.

Til gengæld gik det knapt så godt for Aqqaluartaa Olsen til selve skydningen.

- På den første liggende skød han hele fire forbiere, hvilket nådeløst sendte ham ned fra den fornemme sjetteplads til en mindre attraktiv 88. plads, skriver forbundet.

At skydningen er en stor del af skiskydning forstår man, når Aqqaluartaa trods sit gode langrendsløb endte på en 64. plads.