håndbold

Se billeder: GOG tabte finalen i pokalturneringen

Et net bag det ene mål fik afgørende betydning, da GOG tabte finalen til HC Midtjylland

Autaaneq Kreutzmann forsøger at afværge HC Midtjyllands Vignir Svavarsson Knud Fl. LarsenGOG-træner Jakob Larsen på vej på banen med troen på, at den store pokal skulle med hjem Knud Fl. Larsen4.000 tilskuere på plads i Arena Fyn Knud Fl. Larsen Minik Dahl Høegh i sekunderne efter nederlaget Knud Fl. LarsenI pokalturneringer vinder man ikke sølvmedaljer. Man taber guldmedaljer Knud Fl. LarsenNettene bag målene blev hejst op i pausen, da der skulle være boldkastningskonkurrence Knud Fl. Larsen

For anden dag i træk var der 4.000 tilskuere på lægterne i Arena Fyn. Mange i gult og rigtig mange med store forventninger til, at fynske GOG ville beholde den store pokal på Fyn.

Begyndte fint
GOG var fint med i begyndelsen af kampen. Spillerne var selvfølgelig lidt rystede, da holdets anfører og stærke stregspiller Lars Hald allerede efter fire minutter må udgå med en alvorlig skulderskade.

Lars Hald har også en central rolle i GOGs forsvar. Akutaaneq Kreutzmann var igen i startopstillingen.

Minik på banen
De to hold fulgtes af 3-3, 5-5, 8-8. Efter 19 minutter kom Minik Dahl Høegh på banen for første gang. Og det tog kun 30 sekunder, før han scorede til en GOG-føring på 9-8.

Det blev 10-10, 12-12 og en pauseføring på 13-12 til HC Midtjylland. 'Op at stå!' 'Op at stå' lød det mange gange i 1. halvleg fra et medlevende publikum, når GOG spillerne foldede sig ud. Der var store forventninger til 2. halvleg.

Det famøse net
Da 2. halvleg skulle i gang, kunne arrangørerne ikke få nettet bag det ene mål hejst ned igen. Nettet beskytter publikum mod de hårde bolde. Der blev prøvet og prøvet. Efter et kvarter havde de to dommere fået nok. De beordrede publikum i begge ender af målene væk.

Det skulle være på lige vilkår for de to hold. I GOG lejren var der stor utilfredshed med beslutningen om at spille uden net, da GOG lever af, at spillet kan sættes hurtigt i gang.

Protest
- Vi nedlægger protest, sagde cheftræner Jakob Larsen. Det samme sagde man i HC Midtjyllands lejr. Skandale var et ord, der blev brugt mange gange.

Desværre for GOG skabte miseren så meget uro, at holdet helt mistede koncentrationen. De mere rutinerede kræfter hos HC Midtjylland vandt det første kvarter af 2. halvleg med hele 10-1 og bragte sig foran 23-13. Og selv om GOG kom tilbage i kampen i de sidste 10 minutter, var kampen reelt afgjort. HC Midtjylland vandt 30-26 og kunne lade sig hylde.

Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann scorede hver et enkelt mål.

Øv-følelse
For GOG-træner Jakob Larsen og for hele holdet var nederlaget en meget bitter pille at sluge. Der var lagt op til den helt store fynske håndboldfest og så endte det hele med en jysk håndboldfest. Til Sermitsiaq.AG sagde Jakob Larsen det meget kontant:

- Det er en rigtig øv-følelse at stå med. Et net bag det ene mål kommer til at tage fokus fra det, det hele burde handle om. De rutinerede kræfter på HC Midtjyllands hold kunne bedre tackle situationen, end vi kunne, sagde cheftræneren.

- Det er ligesom, når vi under træningen spiller fodbold. Unge mod gamle. Det kan godt være, at de unge er de bedste, men som regel er det de gamle, der er de klogeste og vinder. HC Midtjylland har mange rutinerede og meget erfarne spillere, som har prøvet næsten alt med mange forskellige klubber. Vi har et ungt urutineret hold. Blandt andet spillede vi med to U18 spillere, tilføjer Jakob Larsen.