Klar sejr over Dalby

Jakob Larsen fik et flot comeback i forsvaret da Grønland besejrede et forstærket Dalby-hold med 31-25

Miki Duko Sørensen scorer sit enlige mål i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen
Minik Dahl Høegh højt til vejrs og scorer et af sine syv mål i kampen. Foto: John Jakobsen
Der blev taget godt fat i Minik Dahl Høegh i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen
Minik Dahl Høegh højt til vejrs og scorer et af sine syv mål i kampen. Foto: John Jakobsen Der blev taget godt fat i Minik Dahl Høegh i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen Miki Duko Sørensen scorer sit enlige mål i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen Minik Dahl Høegh højt til vejrs og scorer et af sine syv mål i kampen. Foto: John Jakobsen Der blev taget godt fat i Minik Dahl Høegh i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen Miki Duko Sørensen scorer sit enlige mål i kampen mod Dalby. Foto: John Jakobsen Minik Dahl Høegh højt til vejrs og scorer et af sine syv mål i kampen. Foto: John Jakobsen

Første skridt på vej mod De Pan Amerikanske mesterskaber for det grønlandske herrelandshold i håndbold blev taget tirsdag aften i Dalby på Midtsjælland. Kampen blev vundet med 31-25 efter grønlandsk føring på 15-14 ved pausen.

Jakob Larsen vendte tilbage til landsholdet efter en pause på to år. Han forstærkede forsvaret væsentligt – og kan blive en gevinst netop i forsvaret i kampene i Argentina.

- Jeg er ovenpå igen efter mit brækkede kraveben. Jeg mærkede ikke noget til skaden under træning og kamp, og føler mig helt klar, siger Jakob Larsen.

De to hold fulgtes ad i stort set hele første halvleg. Grønland første på et tidspunkt med 11-8, hvorefter der blev en scoringspausen på næsten 10 minutter. I den periode lykkedes det Dalby at komme tilbage i kampen, og bragt sig foran med 13-11. Inden pausen fik Grønland igen styr på spillet, og holdet kunne gå til pausen med en beskeden føring på 15-14.

Sikker sejr
I anden halvleg blev der spilletid til alle spillerne. Det gav en del omrokeringer, men alligevel viste Grønland, at man har en stor bredde på holdet. Forskellen på de to hold blev større og større, og det hele endte med en sikker sejr på 31-25.

- Jeg er godt tilfreds med kampen. Holdet blev samlet denne dag. Vi havde en god første træning, og så en kamp. Der var skønhedsfejl, men jeg synes også, at vi fik vist, at vi er på rette spor, siger landstræner Niels Møller.

Holdet mangler tre spillere endnu. Det er Miki Heilmann, Hans Karl Berthelsen og Malik Frederiksen. De skal til eksamen i dag og rejser til Danmark i morgen for at slutte sig til holdet.

De grønlandske mål blev scoret af:

Minik Dahl Høegh 7, Akutaaneq Kreutzmann og Miki Johnsen hver 5, Andreas Lorentzen og Rasmus Larsen hver 4, Miilu Rosing og Angutimmarik Kreutzmann hver 2 samt Miki Duko Sørensen og Flent Ezekiassen hver ét mål.

Kampen blev overværet af 400 tilskuere i en fyldt Dalby-hal. I dag er der to træningspas, mens den sidste træningskamp inden afrejsen til Argentina spilles torsdag aften klokken 19.30 i Frederiksberg-hallen, og hvor modstanderen er FIF.