Klasse

Seks Minik-mål ikke nok

GOG tabte efter meget medrivende kamp lørdag eftermiddag til favoritterne KIF Kolding København

Minik Dahl Høegh skyder gennem KIF Kolding Københavns forsvarsmur.
Familien Kreutzmann efter nederlaget: Akutaaneq, Eufinia, Margrethe, Anthon og Angutimmarik.
Minik Dahl Høegh skyder gennem KIF Kolding Københavns forsvarsmur. Knud Fl. Larsen Familien Kreutzmann efter nederlaget: Akutaaneq, Eufinia, Margrethe, Anthon og Angutimmarik. Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh skyder gennem KIF Kolding Københavns forsvarsmur. Knud Fl. Larsen Familien Kreutzmann efter nederlaget: Akutaaneq, Eufinia, Margrethe, Anthon og Angutimmarik. Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh skyder gennem KIF Kolding Københavns forsvarsmur. Knud Fl. Larsen Familien Kreutzmann efter nederlaget: Akutaaneq, Eufinia, Margrethe, Anthon og Angutimmarik. Knud Fl. Larsen

Sensationen lurede flere gange undervejs i GOG Arena. De gulblusede oprykkere med Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann på holdet viste i lange perioder af kampen de næsten 2000 tilskuere på lægterne og de mange tv-seere i Danmark og i Grønland, at de var gået på banen med en tro på, at kampen kunne vindes.

Minik Dahl Høegh åbnede kampen med to flotte mål og så førte GOG 2-0. Den ene flotte aktion afløste den anden. Angrebene bølgede frem og tilbage og i målene diskede de to målmænd op med en række flotte redninger. GOG var foran 11-10 inden KIF Kolding København med et par hurtige mål bragte sig i front til en føring ved pausen på et enkelt mål 13-12.

2. halvleg begyndte som 1. halvleg sluttede med masser af dramatik. De mange tilskuere fik fuld valuta for pengene og på bænken forsøgte de to trænere Jakob Larsen og KIF Kolding Københavns Henrik Kronborg med alle midler at få kampen til at vippe.

Det var dog den tidligere danske landsholdsmålmand Kasper Hvidt i KIF Kolding Københavns mål, som midt i 2. halvleg afgjorde kampen. I takt med at GOG spillerne begyndte at blive trætte tog Kasper Hvidt i en periode på omkring 10 minutter alt blandt andet seks kæmpe muligheder. Et levende plankeværk er en en lidt forslidt frase, men det var, hvad GOG spillerne oplevede. De prøvede og prøvede, men det hjalp ikke og som så mange gange tidligere, afgjorde Kasper Hvidt en håndboldkamp.

Kampen sluttede med et nederlag til GOG på 22-27. Minik Dahl scorede seks mål.

Fantastisk opbakning
De næsten 2000 tilskuere måtte mange gange i kampens løb op at stå og klappe af deres helte. GOG er efter tre års fravær fra Håndboldligaen så sandelig tilbage og kan spille lige op med de største i dansk håndbold.

Der var som sædvanlig, når GOG spiller grønlandsk opbakning på tilskuerpladserne. Lørdag eftermiddag blandt andre familien Kreutzmann, som med særlig interesse fulgte Akutaaneq Kreutzmann.