Nagdlunguak sikrer sig en finaleplads

Det blev til en intens kamp mellem herrernes NÛK og Nagdlunguak lørdag eftermiddag. Nagdlunguak vandt kampen og sikrede sig dermed en plads i finalen søndag.

Den afgørende kamp var mellem herrernes NÛK mod Nagdlunguak søndag. I dag kæmpes der om medaljerne. - TAAK, TAAK,

Grønlandsmesterskaberne i håndbold afholdes på multihallen Inussivik i Nuuk i disse dage. Den femte spilledag blev afviklet i går lørdag.

Kampen mellem NÛK og Nagdlunguak blev til en intens ”semifinale”.

- Begge hold startede godt i angrebet, men begge hold havde også det svært forsvaret. Tidligt i kamp kunne man se, at små marginaler kommer til at afgøre kampens resultat, skriver håndboldforbundet i en pressemeddelelse.

Muusaarannguaq Ostermann-Søholm styrede NÛK’s angreb og klarede sig virkelig godt i starten af første halvleg. Hos Nagdlunguak var det Constantino Bagatolli, der dominerede holdets angreb med fem mål i første halvleg.

Timeout på banen

Ved 21. minut var stillingen 14-10 til Nagdlunguak, og NÛK’s træner Tom Ostermann-Søholm valgte at smide timeout kortet.

- Det var havde ikke den store indflydelse, for første halvleg sluttede med 18-14 til Nagdlunguak.

I anden halvleg lavede NÛK mange tekniske fejl, der førte til at Nagdlunguak fra Ilulissat udvidede deres forspring med yderligere to mål. Efterfølgende kom der tre udvisninger lige efter hinanden til Nagdlunguak, og NÛK kom på banen og scorede tre hurtige mål.

- NÛK havde stadigvæk for mange tekniske fejl, og kunne ikke stoppe Nagdlunguaks angreb. Det var små marginaler, der afgjorde kampen. Nagdlunguak lavede færre fejl, og lidt flere redninger, og vandt med 33-29.

Nagdlunguak skal spille mod GSS i finalen i dag søndag.

Kampens spiller blev Constantino Bagatolli fra Nagdlunguak.

Damernes GSS og NÛK spiller finale

De tre andre kampe, der blev afviklet i går lørdag havde ikke indflydelse på hvem, der spiller i finalerne i dag.

Kvindernes GSS besejrede NÛK. Begge hold havde allerede sikret sig en plads i finalen og skal mødes igen i dag søndag.

Holdfællesskabet vandt over K-33, og hos herrerne vandt GSS over Aqissiaq. Alle hold spillede forsigtigt og prøvede sig frem med andre teknikker og opstillinger undervejs.

Kampene om medaljer fløjtes i gang i dag klokken 12.00, hvor kvindernes brozekamp mellem Holdfællesskabet og K-33 åbner kampene.