fodbold

N48 og B-67 mødes i finalen

Der er lagt op til et tæt opgør ved GM i fodbold

Foto fra semifinalekampen mellem N48 (i mørkegrønt) og G-44 (i rødt og hvidt) Lars Jørgen Petersen Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem N48 (i mørkegrønt) og G-44 (i rødt og hvidt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem N48 (i mørkegrønt) og G-44 (i rødt og hvidt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen PetersenFoto fra semifinalekampen mellem B-67 (i blåt) og IT-79 (i lysegrønt) Lars Jørgen Petersen

Det bliver N48 fra Ilulissat og B-67 fra Nuuk, som skal dyste mod hinanden ved GM-finalekampen i fodbold søndag, hvor mesterskabet finder sted i Nuuk.

Det står klart efter semifinalerne, der blev afviklet fredag.

Læs: Tætte opgør i vente ved semifinalerne

Vandt over G-44
N48 sikrede sig adgang til finalekampen efter en 2-0 sejr over G-44.

Kampen bar præg af, at G-44 måtte stille op temmelig afbudsramt. Målmand Knud Brandt var i karantæne efter et mildt sagt temmelig dumt rødt kort i kampen mod Kagsassagssuk. Derudover var Nukannguaq Zeeb og Pavia Mølgård ude med skader.

Testede nye
G-44 havde plads på holdkortet til flere spillere og brugte lejligheden til at hente målmand Johan Fr. Zeeb og midtbanespiller Ejner Grønvold ind på holdet.

N-48 mod G-44 er et klassisk opgør om, hvem der er bedste hold i diskobugten. Tidligere i år havde G-44 vundet over N-48, så N-48 havde en revanche til gode.

Se billeder: Nagdlunguak i målfest

Godt fra start
På trods af afbud fra de tre stamspillere var G-44-holdet faktisk det bedste hold den første halve time, hvor det spillede sig frem til nogle gode chancer.

Dog så det aldrig ud til, at N-48 på nogen måde var nervøse for kampens udfald. N-48 gjorde absolut ikke mere væsen af sig under kampen end allerhøjst nødvendigt.

N-48's to mål blev scoret af Markus Jensen (1-0) og Simon Dinesen (2-0).

Enmandshær
Har man N48's Markus Jensen i hopla, har man en 'one man army'. Han var helt afgørende i kampen mod IT-79, og han var det igen i dagens kamp. Dog nøjedes han fredag med at vise topklasse i cirka 20 minutter i 2. halvlej, men det var rigeligt til at være afgørende for udfaldet af kampen. Igen fredag blev Markus Jensen udnævnt som kampens spiller.

Læs: Henrykt landstræner: Nu spilles der rigtig fodbold

4-0 sejr
B-67 nåede finalen efter at have slået IT-79 hele 4-0.

Kampen var imødeset med spænding. IT-79 er de seneste år kommet tættere på at true B-67’s dominans som værende det bedste hold i Nuuk. Og en sejr over B-67 i dagens semifinale ville betyde et stort gennembrud for den relativt nye klub.

Nederlag i bagagen
Dog kom IT-79 med et stort nederlag til N-48 i bagagen og på trods af gode cirka 30 minutter i 1. halvleg og kun et 0-1 resultat i pausen, så ser holdet ikke ud til at være fysisk klar til at matche hold som N-48 og B-67 over to halvlege i højt tempo.

I 2. halvleg blev IT-79 kørt over, fuldstædig ligesom det blev i kampen mod N-48. De to kampe havde stort set samme forløb. B-67 var foran med 1-0 ved halvleg og scorede yderligere tre mål i 2. halvleg og vandt dermed komfortabelt.

Kampens spiller blev Aputsiaq Birch fra B-67, som spillede en flot kamp i B-67's forsvar.

Læs: Disse hold er klar til semifinalerne

Målscorerne var: Ari Hermann (1-0), Johan Bidstrup (2-0), Anders H. Petersen (3-0) og Norsaq L. Mathæusen (4-0).

Rekorder på spil
Med B-67's deltagelse i årets finale er det syvende år i træk, at det er lykkes at spille sig i en finale, og seks af de syv finaler er vundet.

Vinder B-67 finalen på søndag, bliver det den 12. udendørs GM-titel til klubben i alt, og den femte i træk.

Hvis N-48 vinder, vil det blive holdets 11. GM-titel, og dermed vil både N48 og B-67 stå med 11 vundne GM-er gennem historien, så der er lagt op til mere end en mesterskabstitel, der er også rekorder på spil.

Se billeder: Masser af mål og en kontroversiel sejr

Se billeder fra semifinalekampene i bunden af denne artikel.