dansk håndbold

Minik Dahl Høegh: Det var en meget speciel følelse

Minik Dahl Høegh og de nye holdkammerater i Århus Håndbold tabte mandag aften 29-30 til GOG

Minik Dahl Høegh i Århus Håndbolds sorte trøje
GOGs Niclas Kirkeløkke stopper Minik Dahl Høegh
Minik Dahl Høegh i aktion
De mange grønlandske tilskuere var kommet for at se Minik Dahl Høegh
Som så mange gange før måtte GOGs træner Jakob Larsen efter kampen forklare, hvad det var, der skete
Minik Dahl Høegh i aktion Knud Fl. LarsenDe mange grønlandske tilskuere var kommet for at se Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenSom så mange gange før måtte GOGs træner Jakob Larsen efter kampen forklare, hvad det var, der skete Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i Århus Håndbolds sorte trøje Knud Fl. LarsenGOGs Niclas Kirkeløkke stopper Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i aktion Knud Fl. LarsenDe mange grønlandske tilskuere var kommet for at se Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenSom så mange gange før måtte GOGs træner Jakob Larsen efter kampen forklare, hvad det var, der skete Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i Århus Håndbolds sorte trøje Knud Fl. LarsenGOGs Niclas Kirkeløkke stopper Minik Dahl Høegh Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i aktion Knud Fl. Larsen

- Det var selvfølgelig med blandede følelser, jeg løb på banen i dag. GOG er den klub af alle, som jeg har repræsenteret længst fortalte en tydelig skuffet Minik Dahl Høegh til Sermitsiaq.AG efter det meget knebne nederlag mandag aften i Ceres Arena i Århus.

Heldigvis er der også lyspunkter for Minik Dahl Høegh, selv om Århus Håndbold tabte den fjerde kamp på stribe:

- Bortset fra vores manglende point er jeg meget glad for at spille for Århus Håndbold. Vi har en god trup, så pointene skal nok komme. Jeg fik i aften scoret mine første mål på min nye hjemmebane, så der kommer flere i de næste kampe.

Læs: Minik Dahl Høegh skifter klub

Skadesproblemer
Minik Dahl Høegh lagde ikke skjul på, at skader har drillet i opstartsfasen til den nye turnering. Der er en finger, der er gået af led. Der er en lægmuskel, som har det skidt og der er problemer med lysken. Håndbold er en hård sport.

Minik Dahl Høegh har spillet seks sæsoner i GOG. I alle årene sammen med Jakob Larsen. Først to år, hvor de begge spillede og så fire sæsoner, hvor Jakob Larsen har været træner. De to har tidligere arbejdet sammen i to år i HC Fyn. Så det er en helt æra ikke mindst for Grønlands håndbold, der er slut.

Læs: Minik: Du når langt med stædighed

Begge mandskaber kunne bruge de to point
En enkelt sejr til GOG og ingen til Århus Håndbold efter sæsonens tre første kampe. Det ville begge klubber gerne lave om på.

Minik Dahl Høegh var i startopstillingen for Århus Håndbold. Forsøgte i kampens start med nogle forsøg, som ikke gav mål. Kampen var meget lige i det meste af 1. halvleg. 5-5, 10-10, 15-15 og 17-16 ved pausen til hjemmeholdet, som på et tidspunkt var foran med tre mål.

Jens Fredsgaard i Århus Håndbolds mål havde mange flotte redninger. Den lige kamp fortsatte i 2. halvleg. Det var en meget tændt Minik Dahl Høegh, som løb på banen. Nu skulle der ske noget og det gjorde der. Minik Dahl Høeghs første mål. 18-16. En flot aflevering til fløjen. 21-18.

Minik Dahl Høegh igen. 24-21. GOG kom tilbage 24-24, 25-25 og 27-27 blev det, inden Århus Håndbold kom foran med to mål. 29-27. GOG kæmpede sig igen tilbage. 29-29. Den berømte gyserafslutning var på vej.

Læs: Stor hæder til Minik Dahl Høegh

De små marginaler
Med et minut tilbage er Århus Håndbold i angreb. De smider bolden væk og så er det pludselig GOG, der har mulighed for at tage begge point. Med 20 sekunder tilbage tager GOG-træner Jakob Larsen sin sidste timeout.

I de allersidste sekunder scorer GOGs bedste Lasse Møller sit niende mål og sikrer fynboerne sejren med et enkelt mål 29-30. Med til historien hører, at det var Lasse Møllers første kamp efter en længere skadespause. De ni mål var på kun 13 forsøg. Minik Dahl Høegh scorede tre mål.

GOG var de dygtigste til sidst
- Til sidst var de dygtigere, end vi var i dag. Og måske også klogere. De har stået i de her tætte situationer så mange gange før og så tipper det til deres fordel. Vi havde mulighederne, men kunne ikke få det afgjort og så fik det stor betydning, at vi fik Sebastian Henneberg skadet var Minik Dahl Høeghs analyse efter kampen.