Århus Håndbold spillede onsdag aften uafgjort mod HC Midtjylland

Det er altid dejligt at vinde. Minik Dahl Høegh og holdkammeraten Sigvaldi Gudjonsson

Under en træning for to uger siden pådrog Minik Dahl Høegh sig en hjernerystelse. En bold ramte ham hårdt i hovedet.

Inden tirsdagens opgør på udebane i Ikast mod HC Midtjylland var det kun blevet til lidt lettere træning. Helt frem til kampstart var der tvivl om, hvor meget, Minik Dahl Høegh ville kunne spille.

Lad det være sagt med det samme. Venstrebacken er gjort af noget helt specielt. Fra kampens første minutter spillede Minik Dahl Høegh for fuld kraft.

Som før skaden indtraf havde cheftræner Erik Veje Rasmussen Minik Dahl Høegh med i startopstillingen. Dog kun angrebsmæssigt.

Læs: Grønlandske spillere har svære tider

Stor respekt
HC Midtjylland holdt et vågent øje med Minik Dahl Høegh fra kampens begyndelse. Den store respekt og den store opmærksomhed gjorde, at der mange gange i kampens løb blev plads til Århus Håndbolds andre bagspillere.

I de første 30 minutter var det en lige affære. 3-3, 6-7, 9-9, 11-11 stod der, inden HC Midtjylland trak lidt fra og kunne gå til pause med en tomålsføring 16-14.

Læs: Minik Dahl Høegh med ny sejr

2. halvleg
Minik Dahl Høegh med 2. halvlegs første mål 16-15. HC Midtjylland svarede igen med det samme 17-15 og sådan fortsatte det. En enkelt gang var HC Midtjylland foran med tre 23-20.

Århus Håndbold kæmpede sig hele tiden tilbage. En godt kæmpende Minik Dahl Høegh scorer 23-22. Få minutter senere igen Minik Dahl Høegh 26-25. Der mangler otte minutter.

Retfærdig pointdeling
Sejren kunne være gået til begge hold. Der var udvisninger. Straffekast. Brændte muligheder. Med to minutter tilbage var det helt lige 27-27. Minik Dahl Høegh får kæmpet sig til et straffekast, som Århus Håndbold udnytter 27-28. Med 10 sekunder tilbage får Århus Håndbold en mand udvist.

HC Midtjylland udligner 28-28. Der bliver ikke scoret yderligere i de sidste sekunder. Meget retfærdigt et point til hvert hold 28-28.

Minik Dahl scorede fire meget vigtige mål.

Mærket efter kampen
I dag torsdag altså dagen efter opgøret i Ikast talte Sermitsiaq.AG med Minik Dahl Høegh.

- Det var en god kamp og selvfølgelig kan jeg her dagen efter mærke, at det var en hård kamp. Jeg har jo ikke trænet i to uger og HC Midtjylland er altså et rigtig godt hold, som har en målsætning om at være med helt i toppen af dansk håndbold sagde Minik Dahl Høegh til os.

Læs: Minik Dahl Høegh: Det var en meget speciel følelse

GOG henter fjerde sejr på stribe
GOG var også i aktion onsdag aften. I Skanderborg kæmpede fynboerne sig til en sejr på 22-25. Landsholdsmålmand Frank Mikkelsen stod samtlige 60 minutter i GOG målet og var en af GOGs allerbedste.

Desværre for GOG kunne cheftræner Jakob Larsen efter dysten i Skanderborg føje endnu en navn til en forvejen lang skadesliste. GOGs playmaker den norske landsholdsspiller Gøran Søgard udgik af kampen med en skulderskade. I værste fald kommer GOG til at undvære den stærke nordmand i flere uger.

GOG spiller lørdag eftermiddag returkamp i EHF CUP mod svenske Alingås HK. I den første kamp i sidste weekend i Sverige tabte GOG med tre mål 29-26. Frank Mikkelsen blev i Alingås kåret til GOG bedste spiller.