Skip to main content

Nalorsitsaarineq: Qaammammut minneq pillugu ilisimasatit misilikkit

Ullumikkut ukiut 50-it qaangiupput USA-p inuit siulliit qaammammut aallartimmagit. Aallartitaaneq pillugu ilisimasatatit misilikkit.

Arfininngornermi ukiut 50-it qaangiupput avataarsualiartartoq Amerikamiu Neil Armstrong inunni siullersaalluni qaammammut tummarmat.

Uani tusaamasaq Apollo 11-missioni ulloq 20. juli 1969 qaammammut apuunnera pillugu ilisimasatit misilissinnaavatit.

1. Neil Armstrong inunni siullersaalluni qaammammut tummarpoq. Avataarsualiartartorli alla tunuani tullinnguuppoq. Qanoq ateqarpa?

a) Alan Shepard.

b) Buzz Aldrin.

c) Michael Collins.

2. Avataarsualiartartut qaammammiinnerini Amerikami præsedenti sorleq oqarasuaatikkut oqaluuppaat?

a) Præsident Reagan.

b) Præsident Kennedy.

c) Præsident Nixon.

3. Amerikamiut avataarsualiartartoqarfiat NASA-mik ateqarpoq. Sorlermut naalisagaava?

a) New Astronauts on Space Adventure.

b) National Alien Spotting Association.

c) National Aeronautics and Space Administration.

4. Agguaqatigiissillugu nunarsuup qaammatillu ungasissusaat qanoq isorartussuseqarpa?

a) 38.440 kilometerit. 

b) 384.405 kilometerit.

c) 3.844.050 kilometerit.

5. Apollo 11-missioni qanoq sivisutigaa?

a) Ullut 6-it.

b) Ullut 8-t.

c) Ullut 10-t.

6. Raketi avataarsualiartaat avataarsualiartartut avataarsualiarfigisaat qanoq ateqarpa?

a) Jupiter V.

b) Venus V.

c) Saturn V.

7. Avataarsualiartaat qaammammut mittoq qanoq ateqarpa?

a) Eagle.

b) Falcon.

c) Columbia.

8. Apollo 11-missioni siullersaalluni inunnik qaammammut mitsitsivoq. Katillugit Apollo-missionit qassiuppat?

a) 14-t.

b) 17-it.

c) 20-t.

9. Apollo-missionimi sorlermi avataarsualiartartoq Alan Shepard qaammammi golferpa?

a) Apollo 12.

b) Apollo 13.

c) Apollo 14.

10. Nuna sorleq kingusinnerpaamik avataarsualiartaammik qaammammut mitsitsiva?

a) Kina.

b) USA.

c) India.

På dette foto fra månemissionen kan man tydeligt se Grønland

Akissutit: 1:a, 2:c, 3:c, 4:b, 5:b, 6:c, 7:a, 8:b, 9:c, 10:a.

Najoqqutat: BBC, ABC, National Geographic, Nasa.

Velkommen til debatten
  • Sermitsiaq.AG ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske ved at klikke på "rapporter" eller ved at ”markere som spam”.

Forsiden lige nu

SENESTE NYHEDER