EM i fodbold

Island indhentet af selvmål

Island fik kam til sit hår imod Ungarn, som fortjent indhentede en 1-0-føring kort før tid

Islandske fans på tribunen i kampen imod Ungarn

Island var tæt på sejren, men få minutter før slutfløjt måtte Birkir Sævarsson uheldigt konstatere, at han havde lavet selvmål.

Et ungarsk indlæg passerede hele vejen hen til Sævarsson, der gled bolden i mål til slutresultatet 1-1.

Dermed delte Island og Ungarn ved EM i Marseille, efter at Island var kommet foran 1-0 ved Gylfi Sigurdsson på et straffespark i første halvleg.

Den helt store fest i Reykjavik måtte derfor udskydes. Island har to point for to kampe på andenpladsen i gruppe F, der toppes af Ungarn med fire point efter lige så mange kampe.

Portugal og Østrig mødes senere lørdag, og inden opgøret har Portugal et enkelt point, mens Østrig har nul point. Begge mandskaber har spillet en enkelt kamp.

Hos Island var startformationen den samme som de 11 spillere, der overraskende klarede 1-1 mod Portugal, mens Ungarn havde tre ændringer i forhold til det hold, der besejrede Østrig 2-0.

Selv om Jon Dadi Bodvarsson forsøgte sig med et hovedstød efter et langt indkast efter ti minutter, så dikterede Ungarn spillet i første halvleg med langt større boldbesiddelse, mens Island halsede efter i indledningen.

Island kom dog til de største chancer. Efter en halv time var Johann Gudmundsson helt fri med Ungarns målmand Gabor Kiraly, men iført de klassiske grå joggingbukser reddede Kiraly fornemt.

Efter 38 minutter gik Kiraly fejl af et indlæg i eget felt, og efterfølgende stødte Tamas Kadar sammen med Johann Gudmundsson, hvilket blev takseret til et straffespark til Island.

Gylfi Sigurdsson gik til bolden og scorede sikkert, og Island var pludselig foran 1-0.

Efter pausen intensiverede Ungarn presset, mens Island arbejdede hårdt, og selv om Ungarn var mest på bolden, så lurede islændingene hele tiden på farlige situationer på omstillinger og dødbolde.

Ungarn havde svært ved at spille sig til store chancer, og Island sled og slæbte i slutfasen i håbet om at holde føringen.

Tre minutter før tid gik det så galt, da Nemanja Nikolic sendte en flad bold ind i Islands felt, hvor Birkir Sævarsson uheldigt scorede i eget net.

Kampen blev indledt med uroligheder på tilskuerpladserne, da fransk politi kom i håndgemæng med ungarske fans på tribunerne, men gemytterne faldt til ro.