GSS grønlandsmestre i herrehåndbold

De forsvarende grønlandsmestre i herrehåndbold, sikrede deres titel ved GM i herrehåndbold.

Inussivik i Nuuk var fyldt op med publikum da afsluttende kampe i herrehåndbold blev afviklet søndag. - Leiff Josefsen

GSS fra Nuuk er fortsat overlegne og beholder dermed titlen som grønlandsmestre i herrehåndbold efter gårsdagens finalekamp.

GSS spillede mod lokalrivalerne NÛK, der trods stort forsøg ikke formåede at overtage grønlandsmestertitlen.

I kampens første 30 minutter var holdene meget lige, hvor intet var afgjort. Ved halvlegen stod der 14-13 til GSS, hvor en del af NÛK’s scoringer kom igennem ved kontraspil.

Men de sidste minutter af kampen kom GSS i overhalingsbanen og øgede scoringsdifferencen med hele otte mål. Kampen sluttede med 32-24 til GSS.

Spændende bronzekamp

Den mest nervepirrende kamp ved dagens afsluttende kampe var mellem Agqissiaq fra Maniitsoq og Nagdlunnguaq fra Ilulissat.

Nagdlunnguaq startede målfesten med en lille føring. Under hele kampen stod begge hold tæt på hinanden og der var kamp til stregen, hvor Nagdlunnguaqs forsvarsstrategi var at holde de to Kreutzmann-brødre, Angutimmarik og Akutaaneq Kreutzmann fra Agqissiaq opdækket, så de ikke fik mange scoringschancer.

Efter første halvleg stod der 15-16 til Nagdlunnguaq.

Der var spænding helt til det sidste. Kampen kunne ellers slutte med en udligning til Ilulissat-holdet, men Nagdlunnguaq missede chancen. Dermed gik tredjepladsen og bronzemedaljerne til Agqissiaq fra Maniitsoq, der førte med et mål med 30-29 ved 60 minutter.

Norsaq HC blev nummer fem, mens Akuleriit, der er et hold med forskellige spillere endte som nummer seks i mesterskaberne.

Se billederne fra finalekampene over artiklen.