Sejt

Grønlandske triathleter træder til

2013 sæsonen for triathleterne er endnu ikke ovre

Christian Keldsen tabte vigtige sekunder i gårsdagens kvarte ironman ved Helsingør

Triathlon har i Grønland fået en del omtale på det seneste, ikke mindst i kølvandet på Island Games og Ironman Copenhagen. Til begge stævner viste de grønlandske triathleter flotte resultater, og til 2014 har syv grønlandske kvinder sat sig som mål at gennemføre en ironman.

Men 2013-sæsonen er endnu ikke slut. Lørdag den 7. september gennemførte cirka 1500 triathleter stævnet Go Epic Kronborg ved Helsingør. Igen var der grønlandsk deltagelse.

Christian Keldsen gennemførte den kvarte ironman (950m svømning, 45 km cykling og 10,5 km løb) i tiden 2:08:07, hvilket gav en samlet anden plads og en førsteplads i Christians aldersgruppe. Christian førte suverænt løbet på både svømning og cykling, men blev efter syv km løb vist forkert og endte dermed med at løbe 300 meter længere end de øvrige deltagere. Tidstabet var nok til at den stærktløbende triathlet, Mads Rytter, fra TriNord der lå på anden pladsen fik muligheden for at overhale Christian, der måtte se sig slået med sølle 52 sekunder.

Mens de grønlandske ironmen er ved at restituere sig ovenpå flotte ironman præstationer i august, har både Stig Brahe Sørensen og Christian Keldsen fortsat udenlandske stævner på programmet i år. Stig deltager senere på måneden i en duathlon (løb-cykling-løb) i Sorø, mens Christian afslutter sæsonen med de åbne franske triathlon mesterskaber i Nice.