Grønlands Biathlon Forbund: Ukaleq er blandt de bedste skytter

Ukaleq Slettemark har deltaget i tre gode løb under EM i Schweiz, oplyser Grønlands Biathlon Forbund.

Grønlands Biathlon Forbund Grønlands Biathlon Forbund Grønlands Biathlon Forbund Grønlands Biathlon Forbund Grønlands Biathlon Forbund Grønlands Biathlon Forbund

Ukaleq har under EM igen vist sig som en af de bedste skytter.

Sådan lyder det fra Grønlands Biathlon Forbund i kølvandet på EM i Schweiz, hvor Ukaleq Slettemark har deltaget i tre løb, som er foregået på lange, krævende bakker, hvorfor det stod klart, at det ville blive svært at løbe bedre end i World Cup Ruhpolding, ifølge forbundet.

Ikke desto mindre skød en liggende Ukaleq Slettemark fejlfrit på den første distance, mens hun skød en forbi på begge stående skydninger - og det giver en straf på to minutter. Her sluttede Slettemark på en 29. plads af de 94 startende og 3,42 minutter efter den tyske vinder Lisa Spark, der skød 20 træf. Til gengæld har Ukaleq Slettemark placeret sig foran tre norske landsholdsløbere.

Under andet løb har Ukaleq Slettemark igen skudt fejlfrit på den liggende skydning, mens hun har skød forbi på den stående. På løjpen er det ifølge Grønlands Biathlon Forbund gået lidt bedre. Hun har igen placeret sig på en 29. plads - 1,31 minutter efter den ukrainske vinder Anastasia Merkushyna, der skød fejlfrit.

Skridtet op til de bedste i verden

Det sidste løb til EM var en jagtstart baseret på sprintløbets resultater. Grønlands Biahtlon Forbund oplyser, at Ukaleq Slettemark startede ud som nummer 29. Jagtstart er et meget taktisk løb, hvor deltagere kan blive utålmodige og løbe for stærkt i starten, hvilket kan give udfordringer undervejs, men ikke for Ukaleq Slettemark, som var taktisk klog og endte på en 23. plads.

Samlet efter to løb med i alt 30 skud var hun blot 3,07 minut efter den tyske vinder Selina Grotian.

Ingen var ifølge Grønlands Biathlon Forbund hurtigere end Slettemark til at skyde på den sidste konkurrence, og ingen er hurtigere når skydetiderne lægges sammen for alle tre konkurrencer. På de totalt 12 skydninger med i alt 60 skud er Ukaleq 20 sekunder hurtigere end EMs næst hurtigste.

Det er således udholdenheden og derved farten i de lange bakker, som først og fremmest skal forbedres, for at Ukaleq skal tage skridtet op til de bedste i verden, mener forbundet.