se billeder

Grønland vandt en flot sejr

Kaotisk optakt for fodboldherrerne blandt andet med omklædning på færgen inden kampen på Ærø

Nukannguaq Zeeb og med nummer 13 Aputsiaq Birch
Jens Otto Fleischer med de fodboldspillende tvillinger Patrick og Mathias og datteren Joan
Brødrene Kaali og Norsaq Lund Mathæussen
Loke Svane med et sikkert indgreb Knud Fl. LarsenMarstal-Rise i angreb Knud Fl. LarsenGrønlandsk opbakning Knud Fl. LarsenJohn Kreutzmann skiftet ind fra 2. halvlegs begyndelse Knud Fl. LarsenNukannguaq Zeeb og med nummer 13 Aputsiaq Birch Knud Fl. LarsenJens Otto Fleischer med de fodboldspillende tvillinger Patrick og Mathias og datteren Joan Knud Fl. LarsenBrødrene Kaali og Norsaq Lund Mathæussen Knud Fl. LarsenFrederik Funch scorer til 3-1 Knud Fl. LarsenBalu Petersen blev snydt for et straffe Knud Fl. LarsenDe to anførere og dommerne inden kampstart Knud Fl. LarsenEn hård duel Knud Fl. LarsenGrønlands forsvar på plads Knud Fl. LarsenKaassannguaq Zeeb Knud Fl. LarsenLoke Svane med et sikkert indgreb Knud Fl. LarsenMarstal-Rise i angreb Knud Fl. LarsenGrønlandsk opbakning Knud Fl. LarsenJohn Kreutzmann skiftet ind fra 2. halvlegs begyndelse Knud Fl. LarsenNukannguaq Zeeb og med nummer 13 Aputsiaq Birch Knud Fl. LarsenJens Otto Fleischer med de fodboldspillende tvillinger Patrick og Mathias og datteren Joan Knud Fl. LarsenBrødrene Kaali og Norsaq Lund Mathæussen Knud Fl. LarsenFrederik Funch scorer til 3-1 Knud Fl. LarsenBalu Petersen blev snydt for et straffe Knud Fl. LarsenDe to anførere og dommerne inden kampstart Knud Fl. LarsenEn hård duel Knud Fl. LarsenGrønlands forsvar på plads Knud Fl. LarsenKaassannguaq Zeeb Knud Fl. LarsenLoke Svane med et sikkert indgreb Knud Fl. Larsen

Der var landskampsstemning på Marstal Stadion på Ærø fem kvarters sejllads fra Svendborg, da fodboldlandsholdet lørdag eftermiddag vandt en flot sejr over de lokale helte Marstal/Rise fra Danmarksserien.

Kampen fik en kaotisk start og var lige ved at blive aflyst. Spillerne kørte i tog fra Odense til Svendborg og skulle så videre med færgen til Ærø. Grundet problemer med toget umiddelbart inden Svendborg blev spillertruppen så forsinket, at de ikke nåede den planlagte færgeafgang. Næste færgeafgang var først to timer senere. Det lykkedes dog at få kampstarten udskudt. Spillerne klædte om på færgen. Kørte de 13 kilometer fra havnen i Ærøskøbing til Marstal og løb direkte på banen.

Over 300 tilskuere, som måtte betale 40 kroner i entre, havde fundet vej til det smukke Marstal Stadion. Tilskuerne var via sms blevet informeret om forsinkelsen. Der var på den lille tribune grillpølser og øl og vand. Der var grønlandsk flag på banden og naturligvis stor opbakning fra de grønlandske tilskuere. I programmet blev der da også budt velkommen til "Landskamp".

Marstal/Rise
Holdet, der er Ærøs sportslige stolthed, rykkede op i Danmarksserien i 2012 og sluttede den første sæson som nummer syv. Det sportslige højdepunkt er en pokalkamp for tre år siden, hvor holdet trak Silkeborgs superligamandskab. Tabte med beskedne 1-3 efter længe at have ført 1-0.

Alle spillerne kommer fra Ærø. Bor der dog ikke længere, men det gør deres forældre. Der trænes på en bane ved Svendborg og så sejler spillerne til Ærø for at spille hjemmekampene. På Marstal/Rises holdet er tvillingebrødrene Patrick og Matthias Fleischer markante spillere. Deres farfar kom i sin tid til Ærø fra Grønland for at gå på Søfartsskolen og blev der.

Kampen
Allerede i det første minut bragte hjemmeholdet sig foran 1-0. Grønland lod sig dog ikke slå ud og kom mere og mere ind i kampen. Havde i det sjette minut en stor chance, som desværre ikke blev udnyttet. I resten af 1. halvleg pressede Grønland på for at få udlignet. Det lykkedes ikke, og så var holdet lige ved at komme yderligere bagefter, da hjemmeholdets Matthias Fleischer i det næstsidste minut var helt fri med Loke Svane i det grønlandske mål. Loke Svane havde i mange situationer været en sikker sidste skanse, og var det også her, så stillingen 1-0 holdt til pausen

I 2. halvleg stod der Grønland på det meste. Allerede i det 7. minut fik Norsaq Lund Mathæussen udlignet. Fire minutter senere var Sakiu Lundblad med kampens flotteste detalje, et saksespark, lige ved at bringe Grønland foran. Stolpen reddede for hjemmeholdet. Efter 27 minutter fik Grønland belønning for mange flotte og gennemspillede angreb, da Kaassaannguaq Zeeb scorede til 2-1. Grønland fortsatte presset og belønningen kom fem minutter før slutfløjtet. På kampens måske flotteste angreb, hvor Marstal/Rises forsvar var helt udspillet, øgede Frederik Funch den grønlandske føring til 3-1.