Kvalifikation i Mexico

Grønland slog Cuba i første kamp

Det blev til en god start på kvalifikationsturneringen i Mexico City, da de grønlandske håndboldherrer tirsdag åbnede med en 31-27-sejr over Cuba

Landsholdet i juni 2013 i Nuuk i forbindelse med kampene mod Danmarks U-21-landshold. Arkivfoto

De grønlandske håndboldherrer er nu et skridt tættere på De Panamerikanske Mesterskaber i Montevideo i Uruguay i juni.

Således blev det tirsdag til en 31-27-sejr over Cuba i Grønlands åbningskamp ved kvalifikationsturneringen i Mexico City.

Sejren kom i hus efter en halvlegsføring til Grønland på 16-9.

Dermed lykkedes de grønlandske håndboldherrer at slå cubanerne for første gang i tre forsøg, oplyser Grønlands Håndbold Forbund, som har sendt dette referat af kampen, da Sermitsiaq.AG ikke er til stede i den mexicanske hovedstad:

Læs "Akutaaneq Kreutzmann på vej til Mexico"

Kaotisk opstart og hårdtspillende cubanere
'Kampen fik en lidt kaotisk opstart, idet man fra arrangørernes side valgte at afholde åbningsceremoni klokken 15.00 lokal tid, hvilket blev meddelt holdene klokken 14.50, og kampen kom således først i gang med en halv times forsinkelse.

Indledningen af kampen blev meget hårdt spillet fra cubansk side. Rasmus Larsen måtte ud i en længere periode efter slag i ansigtet, og lægestaben var bange for at næsen var brækket. Andres Lorentzen fik trykket et ribben, Akutaaneq Kreutzmann måtte ud efter en alt for voldsom takling og spillede således kun knap halvdelen af kampen. Men alle skulle være klar til morgendagens kamp.

Selvom det var cubanerne, der stod for det hårde spil i første halvleg, var det Grønland, der blev ramt af udvisningerne i 2. halvleg og måtte således stort set spille en mand i undertal de sidste 6 minutter af kampen.

Velfortjent sejr til Grønland
Selvom Cuba i denne periode også fik godkendt et mål, der ikke var over stregen, lykkedes det Grønland at hive en velfortjent sejr hjem.

Landstræner Niels Møller uddeler roser efter kampen:

- Det var en flot og koncentreret indsats, alle spillere bød ind med, og selvom der blev trukket store veksler på stammen på holdet, var alle spillere klar, når de kom på banen og kæmpede med det, de havde.

- Jeg er dog forundret over det hårde spil, der blev tilladt i denne kamp. Det er bestemt ikke noget, der tjener udviklingen af håndbolden godt. Sejren blev etableret med en god start i første halvleg, hvor vi efter føring på 2-1 efter fem minutter gik til 6-1 efter 10 minutter og 9-3 efter et kvarters spil – og dette forspring blev stort set holdt kampen ud siger Niels Møller’, skriver Grønlands Håndbold Forbund.