Grønland klar til finale efter vigtig sejr

Det grønlandske kvindelandshold i håndbold sikrede sig en plads i finalen ved de nordamerikanske-og caribiske mesterskaber efter sejr over USA mandag. Med en sejr i finalen er holdet klar til VM.

Profilen Lykke Frank Hansen blev kampens topscorer med ni mål. Arkivfoto.

Det grønlandske kvindelandshold i håndbold er tæt på at opfylde drømmen om at tage til VM.

Mandag aften slog holdet nemlig værtslandet for de nordamerikanske-og caribiske mesterskaber, USA, med 28-18, hvilket betyder, at de grønlandske håndboldkvinder er klar til at spille finalen.

Finalemodstanderen er allerede fundet, og det er Puerto Rico, som Grønland skal kæmpe imod om billetten til VM-pladser, der spilles i Spanien til december.

Trak fra i anden halvleg

Begyndelsen på kampen mod USA var præget af nervøsitet, og det var tydeligt, at spillerne skulle finde deres rytme. Det grønlandske landshold var foran med blot et mål ved pausen, 11-10.

I anden halvleg trak Grønland fra, og USA kom aldrig over det hurtige og effektive spil fra det grønlandske mandskab. Profilen Lykke Frank Hansen blev kampens topscorer med ni mål, mens Anja Heilmann og Aviana Kajangmat scorede henholdsvis seks og fem mål i kampen.

To kampe mod Puerto Rico

Grønland spiller ny kamp i dag, tirsdag, og møder Puerto Rico, som ligeledes har vundet over USA og Mexico i deres første to kampe. Mandag slog Puerto Rico Mexico med 29-25.

Da Grønland og Puerto Rico er klar til at spille finalen onsdag, har dagens kamp ingen betydning. Onsdag spiller de to hold mod hinanden igen i finalen.

Kampen mellem Grønland og Puerto Rico fløjtes i gang tirsdag klokken 20.00 grønlandsk tid.