Pan Amerikanske Mesterskaber

Grønland få sekunder fra semifinalen

Med en scoring 10 sekunder før tid sikrede Argentina sig adgang til semifinalerne ved De Panamerikanske Mesterskaber på bekostning af Grønland

Grønland trækker sorteper og er ude af medaljekampene ved De Pan Amerikanske Mesterskaber

Det var spændende! Med godt to minutter tilbage af opgøret mellem Argentina og Chile var stillingen 20-20.

Holdt det uafgjorte resultat, ville Grønland og Chile komme i semifinalerne og Argentina ville blive sorteper. Med et minut tilbage af kampen kommer Argentina foran 21-20.

Pludselig er det så Argentina og Chile, der er i semifinalen. Argentina får en mand udvist. Med 45 sekunder tilbage af dramaet udligner Chile 21-21. Igen er den ene semifinaleplad Grønlands.

Læs: Grønland løb Guatemala over ende

Det varer dog kun i 30 sekunder. Argentina får igen scoret. 22-21. Stor jubel på hjemmebanen i Buenos Aires og blandt de argentinske spillere. Det holdt hårdt, men endnu en gang har Argentina spillet sig i semifinalen ved De Panamerikanske Mesterskaber. Igen er Chile med.

Fra den anden gruppe igen Brasilien og Uruguay. Så alt er, som det plejer at være. Ordenen, som i nogle dage efter Grønlands overraskende og historiske sejr over Argentina har vaklet, er genopbygget

Sydamerikansk håndbold
Opgøret mellem Argentina og Chile var i perioder en meget flot håndboldkamp med mange fine detaljer og som altid stor fight. Efter en lige start bragte Argentina sig markant foran.

15-8 stod der ved pausen. Efter 18-12 begyndte kampen pludselig at leve. Chile kom tættere og tættere på. Chiles Rodrigo Salinas reducerede til 18-17. Bare et mål op.

Med 11 minutter tilbage af kampen 18-18. Uafgjort betød semifinaleplads til Grønland. De sidste minutter blev det helt store drama med brændte straffekast og masser intensitet. Chiles målmand og anfører Felipe Barrientos stod i en periode med en redningsprocent på hele 87.

Det hjalp dog ikke Grønland. Argentina vandt med den mindst mulige margin: Et enkelt mål og er er altså i semifinalen.

Læs: Miraklet i Argentina

Så kampen på hotellet
De grønlandske spillere, trænere og ledere så det sydamerikanske opgør hjemme på hotellet. Stemningen undervejs, når Grønland var i semifinalen, kan vist næppe beskrives.

Se billeder: Grønlands største resultat nogensinde

Tangering af scoringsrekorden
I opgøret mellem Grønland og Guatemala tangerede Lars Møller Minik Dahl Høeghs scoringsrekord på 16 mål.