se billeder

GOG stormer videre

Efter tre sejre i tre kampe fører GOG nu den ene slutspilspulje i kampen om det danske mesterskab

Minik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold
GOG forsvaret på plads
Aqqaluk Sørensen varmer op
Cheftræner Jakob Larsen
Aqqaluk Sørensen varmer op Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold Knud Fl. LarsenGOG forsvaret på plads Knud Fl. LarsenAqqaluk Sørensen varmer op Knud Fl. LarsenCheftræner Jakob Larsen Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh forsøger at komme på skudhold Knud Fl. LarsenGOG forsvaret på plads Knud Fl. Larsen

Oprykkerne fra Sydfyn fortsætter med at imponere. Efter flotte sejre over Skjern Håndbold og Team Tvis Holstebro måtte også Århus Håndbold fredag eftermiddag erkende, at den fynske overmagt var for stor. Efter en intens og dramatisk kamp, hvor næsten alle håndboldsspillets forskellige facetter blev benyttet kunne fynboerne trække sig sejerrigt ud af et ikke særligt velspillet opgør med en 27-30 sejr.

Kampen blev spillet i den gamle og meget traditionsrige Århus Stadionhal, hvor der ikke har været spillet tophåndbold side omkring årtusindeskiftet.

- Nu skal vi endelig se håndbold i en rigtig hal, som en ældre århusianer sagde til Sermitsiaq.AG ved indgangen inden kampene.

- Så skal vi mindes de gode gamle dage, da Århus havde fire klubber i Danmarks bedste håndboldrække.

Det holdt hårdt
Inden sejren kom i hus, måtte de til tider noget nervøse GOG spillere og de medrejsende godt 200 fans igennem 60 meget spændende spilleminutter.

Som sædvanlig forsøgte Århus Håndbolds cheftræner håndboldikonet Erik Veje Rasmussen mange ting for at sikre sit hold sejren. Vanen tro forsøgte han i en lang periode at tage målmanden ud og spille med en ekstra mand på banen.

Det gav dog ikke den ønskede effekt, og de hurtige GOG spillere fik på den konto nogle lette mål. Kampens to dommere havde deres besvær med at holde styr på begivenhederne. Efter en lidt skidt start var GOG ved pausen foran med et enkelt mål 14-15.

I anden halvleg var fynboerne flere gange ved at få hul, men blev hver gang ramt af udvisninger. I alt syv blev det til, så fynboerne i 14 minutter måtte spille i undertal. Ved stillingen 26-28 med godt fem minutter tilbage af kampen tog træner Jakob Larsen sin sidste time-out. Fik ro på spillet. Skiftede målmand og så kørte fynboerne sejren sikkert i hus 27-30. Som så mange gange tidligere blev GOGs store bredde afgørende. 12 spillere delte de 30 mål.

Fine grønlandske præstationer
Minik Dahl Høegh og Akutaaneq Kreutzmann spillede begge en god kamp. Minik Dahl Høegh kæmpede som sædvanlig forbilledligt. Kronede indsatsen med fire fornemme og meget vigtige mål.

Akutaaneq Kreutzmann scorede en enkelt gang og viste som sædvanlig flere prøver på sit store potentiale. Spiller efter kun en enkelt sæson i Håndboldligaen i perioder, som en garvet og erfaren håndboldspiller.

På Århus Håndbolds holdkort var Aqqaluk Sørensen opført. Aqqaluk Sørensen varmede op. Kom dog ikke på banen. Den gamle knæskade volder stadig problemer.

Der er lang vej
Selv om GOG lige nu ligger i en drømmeposition, som nummer et i slutspilspuljen, er der stadig lang vej til semifinalen. Cheftræner Jakob Larsen maner til besindighed og siger blandt andet sådan her til Sermitsiaq.AG:

- Jeg har hele tiden sagt, at der skal mange point for at komme i en eventuel semifinale og det kommer til at holde stik. Vi mangler tre kampe og skal for at være sikre vinde de to og med modstandere som Skjern Håndbold og Team Tvis Holstebro og igen Århus Håndbold, er det noget af en opgave. Det er desværre blevet mere besværligt for os, end det er for Skjern Håndbold og Team Tvis Holstebro, som grundet deres bedre placering end os i grundspillet, har haft point med over i slutspilspuljen.

- Som sædvanlig tager vi en kamp af gangen. Vi husker at nyde det her og så må vi se, hvor langt det rækker slutter Jakob Larsen til Sermitsiaq.AG.