GM i fodbold

GM: IT-79 er klar til at spille finale

Sidste års bronzevindere er klar til at spille finale ved herrernes grønlandsmesterskaber i fodbold, der foregår i Qasigiannguit

IT-79 fra Nuuk er klar til at spille finalen ved grønlandsmesterskaberne i fodbold

Nuuk-holdet IT-79 er klar til at spille finale ved årets grønlandsmesterskab i fodbold.

Det sker efter en sejr over arrangørerne Kugsak-45 fra Qasigiannguit i semifinalen.

Kampen sluttede 2-0 til IT-79 med Hans-Karl Berthelsen og Qillaq Banemann som målscorere.

Dyr fejl
Kampen var meget tæt i første halvleg. Begge hold havde muligheder for at score. Og det så ellers ud som om, at der ikke ville blive scoret i første halvleg.

Men der blev scoret før pausefløjten, for da Kugsak-45's målmand Knud Petersen i det 36. minut sparkede bolden i en ufarlig situation, kom han til at sparke bolden til fremadstormende Hans-Karl Berthelsen fra IT-79. Det var en let sag for Hans-Karl Berthelsen, der scorede i det tomme mål.

Nuuk-holdet pressede ellers til at score det andet mål, men der blev ikke scoret yderligere i første halvleg.

Læs: Sådan endte de sidste puljekampe

Mål efter klumpspil
I anden halvleg dominerede IT-79. Efter 57 minutter af kampen var holdet meget tæt på at score, da Kugsak-45's forsvarspiller Jan Jensen var tæt på at score selvmål, men bolden ramte overliggeren.

Det anden mål kom efter 71 minutter. Bolden blev sparket ind i feltet, efter hjørnespark til IT-79. Efter lidt klumpspil scorede den umarkerere Qillaq Banemann.

Læs: Mange flotte billeder fra herrernes GM

Kugsak-45 pressede for at score i kampens sidste kvarter, enten skød Kugsak-45-spillerne forbi målet, ellers var deres skud ikke skarpe nok til at overraske IT-79's målmand.

B-67 eller G-44
I kampens sidste minutter var Kugsak-45 meget fremme på banen. Det gav en del chancer for IT-79, som de dog ikke fik udnyttet.

Kampen sluttede 2-0 til IT-79. Dermed er holdet klar til at spille lørdagens finale, mens hjemmeholdet Kugsak-45 spiller om bronzemedaljerne.

IT-79 møder enten de forsvarende mestre, B-67, eller G-44 fra Qeqertarsuaq i finalen. De spiller deres semifinalekamp klokken 15.00.