GM i håndbold: Afgørende kamp spilles i dag

Der blev spillet tre kampe fredag ved seniorernes mesterskaber i håndbold. To hold kæmpede mod hinanden til sidste minut. En afgørende kamp for herrerne spilles i dag.

TAAK
TAAK
TAAK
TAAK

Grønlandsmesterskaberne i håndbold afholdes på multihallen Inussivik i Nuuk i disse dage. Den fjerde spilledag blev afviklet i går, fredag.

Første kamp stod mellem Aqigssiak fra Maniitsoq og lokalholdet NÛK.

Kampen var afgørende for begge, hvis de skulle gøre sig håb om at komme med i finalen søndag. Lige fra starten var der intens kamp mellem Aqigssiak og NÛK, og første halvleg sluttede med stillingen 14-15, hvor Aqigssiak førte.

Til de sidste minutter i anden halvleg kæmpede Aqigssiak og NÛK hårdt, hvor begge hold skiftedes til at overtage kampen og føringen.

Efter et par tekniske fejl fra Aqigssiak overtog NÛK dog føringen, og kampen endte på 36-34 til NÛK.

Kampens spiller blev Bruno Sandgreen fra NÛK.

Stor niveauforskel

Ved damernes mesterskaber var det Holdfællesskabet og GSS.

GSS er storfavoritter og forsvarende mestere i mesterskaberne og det kunne ses tydeligt i kampen mod Holdfællesskabet. GSS overtog hurtigt rytmen i kampen og førte deres hold til en sikker sejr på 19-32.

Kampens spiller blev Nivi J.Petersen fra GSS.

Efter damernes kamp blev det herrernes tur. Dagens sidste kamp stod mellem herrernes Holdfællesskab og GSS. Samme mønster kunne ses i herrernes kamp, hvor GSS hurtigt overtog banen, selvom Holdfællesskabet lagde godt ud i starten. Langsomt men sikkert udvidede GSS føringen, hvor kampen endte på 17-33 til GSS.

Kampens spiller Pele Lynge fra GSS.

I dag lørdag er der udsigt til hele fire kampe i mesterskaberne i håndbold. En af kampene bliver afgørende for, hvilket hold der møder GSS i finalen hos herrerne. Det er kampen mellem NÛK og Nagdlunnguak klokken 13.30.

Både GSS og NÛK har sikret sig en finaleplads hos damerne.