Nuuk

Galleri: Pigerne fra Ilulissat stjal guldet fra NÛK

Finale-dagen for kvindernes GM i futsal bød på underholdende kampe

Hallen eksploderede da I-69 reducerede til 1-1 i finalen, som de vandt 3-1 Mads PedersenGrønlandsmestrene I-69 fra Ilulissat Mads PedersenNÛK-pigerne var forståelig nok skuffede, da de lod I-69 vinde guldet Mads PedersenKampen mellem S-68 og UB-68 blev afgjort ved straffesparkskonkurrence. UB-68 vandt 2-1 Mads PedersenS-68-pigerne håbede ellers at vinde mod pigerne fra Uummannaq Mads PedersenS-68-pigerne for taget et holdbillede Mads PedersenSøndagens kampe var fyldt med tekniske detaljer Mads PedersenDer var mange nærkampe og skader, da finalerne blev afholdt, søndag Mads PedersenTobiasine Abelsen, NÛK, i hvidt og Lisa Møller Petersen, K-33, i blåt. NÛK vandt over K-33 i semifinalen Mads PedersenStemningen i Godthåb-hallen var forrygende. Publikum følte sige underholdt Mads PedersenTobiasine Abelsen var uundværlig for sit hold. Hun er rutineret og teknisk dygtig Mads PedersenMari Jerimiassen NÛK-fan Mads PedersenAlle spillere hård til den Mads PedersenDisco-76, Qeqertarsuaq, mod ATA, Tasiilaq Mads Pedersen

I finalen startede NÛK bedst, da de kom tidligt foran. De var velorganiserede og stod solidt i forsvaret. De skabte store problemer for I-69, da de havde mange skud på mål i første halvleg. Der stod 1-0 til NÛK ved pausen.

NÛK-topscoreren, Aili Pedersen, blev skadet i semifinalen og derfor var ikke med i finalen. Og i anden halvleg, så det ud til at holdet savnede hende. NÛK havde nemlig et hav af skud på mål, som I-69-målmanden afviste. NÛK-pigerne var simpelthen ikke skarpe nok.

I-69-pigerne gik i gang i anden halvleg. De var kommet tilbage for at vinde. Pludselig var det dem der styrede kampen. De var aggressive og organiserede. Med hårdt arbejde og flotte tekniske detaljer scorede de tre mål og stod godt i forsvaret. De to hold var meget lige, men pigerne fra Ilulissat ville lidt mere end pigerne fra Nuuk. I-69 vandt guldet. Sølv til NÛK, der ikke formåede at forsvare deres titel.

Læs og se billeder: Kvindernes GM i futsal er i fuld gang

Læs: GM i futsal for kvinder er i gang

Bronze til B-67
K-33 fra Qaqortoq og B-67 fra Nuuk kæmpede om bronzen. Denne kamp var yderst underholdende, da begge hold er teknisk dygtige og var aggressive. B-67 kom foran hurtig og holdte nullet i første halvleg.

K-33 skabte masser af chancer, hvilke var til stor underholdning for publikum. Men B-67 arbejdede hård og målmanden leverede en flot indsats. K-33 udlignede ellers til 1-1 i anden halvleg, men pigerne fra Nuuk svarede igen. Kampen endte 2-1 til B-67. Og dermed bronze til B-67. Begge hold havde egentlig fortjent sejren, men B-67 ville lidt mere.