Første byturnering i armbrydning

Nuuk Fitness Armwrestling Cup blev afviklet lørdag og havde i alt 19 udøvere som deltagere

Lørdag blev byturnering i armbrydning afviklet for første gang i Nuuk. På billedet ses Paalu Holm Kleist med sort trøje og Minik Johansen med hvid trøje

Lørdag blev byturnering i armbrydning afviklet for første gang i Nuuk.

Der var 19 deltagere i turneringen, dels fra den nye armbrydningsklub Team Armwrestling Nuuk og arrangørerne, armbrydningsklubben Nanoq Pullers.

Byturneringen blev afviklet med dommere og fulgte gældende internationale regler og vi fra arrangørernes side lærte en hel masse omkring arrangeringen og opstillingen af turneringen.

Læs: Den grønlanske armbryder fik VM-debut

Forskellige kategorier
Turneringen blev delt i fem kategorier. De første kampe blev dystet af de unge under 18 år og det blev nogle tætte kampe for Maasinnguaq Boye, som vandt i sin U18 gruppe og mellem Eli Sørensen og Qillaq Didriksen, der henholdsvis vandt både 2. og 3. pladsen i venstre og højre arm.

Anden kategori blev dystet af tre kvinder, hvor Nivinnguaq Egede vandt i venstre og Lena Kielsen i højre.

Som tredje gruppe kæmpede seniorer under 85 kilo-klassen og det blev nogle tætte kampe mellem vinderen i venstre Mikkel Andersen og vinderen i højre arm, Benjamin Noahsen og Malik Motzfeldt som fik 2 pladsen i højre.

Som fjerde gruppe var der kampe igen hos seniorer, denne gang over 85 kilo-klassen. Der vandt Minik Johansen, der deltog ved verdensmesterskaberne sidste år, sikkert i begge arme. Andenpladsen gik til Jan Heilmann i begge arme og 3. pladsen til Kuno Fencker i begge arme.

Læs: Grønlænder med til VM i armbrydning

Alle mod alle
Afslutningsvis blev der dystet i 'over-all katerigorien' (alle mod alle). Ikke overraskende vandt Minik Johansen sikkert i begge arme, andenpladsen gik til Mikkel Andersen og 3. pladsen i venstre gik til Benjamin Noahsen og i højre til Malik Motzfeldt.