Farvel slutspil

HC Fyn tabte fredag aften på udebane til HC Midtjylland

HC Fyns forsvar er på plads. Foto: Knud Fl. Larsen Minik Dahl Høegh klar til straffekast. Foto: Knud Fl. Larsen Minik Dahl Høegh i gulvet efter endnu en hård tackling. Foto: Knud Fl. Larsen HC Midtjyllands Troels Aagaard sammen med Jakob Larsen. Foto: Knud Fl. Larsen På tilskuerpladserne HC Odenses Kamilla Kristensen og Akutaaneq Kreutzmann fra Vejle Håndbold. Foto: Knud Fl. Larsen

Jakob Larsens tropper kunne i den lille intime hal med godt 500 tilskuere i Hammerum udenfor Herning ikke leve op til sidste rundes flotte spil og sejr over GOG. Fynboerne måtte på udebane for sjette gang i træk gå fra banen uden en sejr. Midtjyderne vandt opgøret 27 - 26.

HC Fyn kom bedst fra start. Var foran med tre ved stillingen 3 - 6. HC Midtjylland svarede igen og scorede fem mål på stribe. Ved pausen var hjemmeholdet foran 11 - 10. I de første 20 minutter af 2. halvleg bølgede kampen frem og tilbage En dobbelt udvisning til fynboerne, storspil i målet af HC Midtjyllands Jens Fredsgard og nogle hurtige kontramål afgjorde kampen i de sidste 10 minutter. HC Midtjylland vandt 27 - 26 og er nu helt sikre på yderligere en sæson i 1. division.

Minik Dahl Høegh var med syv mål topscorer for HC Fyn. Jakob Larsen scorede to.

HC Midtjylland har også grønlandsk islæt. Troels Aagaard, en af midtjydernes bedste, har grønlandske aner. Troels Aagaards mormor er fra Uummannaq.

Troels Aaagaard var for en del år siden inde i billedet til Det grønlandske Landshold og var med til to samlinger med landsholdet. Sermitsiaq.AG talte med Troels Aagaard umiddelbart efter kampen i Hammerum Hallen.

- Jeg er stadigvæk ked af, at det aldrig blev til noget. På et tidspunkt troede jeg, at det skulle lykkedes, da jeg fik at vide, at jeg kunne blive spilleberettiget efter en karantæne på to år. Desværre sådan skulle de ikke være. For mig og min familie ville det ha' været rigtig stort at repræsentere Grønland.

Med kun en enkelt kamp tilbage i grundspillet bliver det meget svært for HC Fyn at bevare placeringen som nummer fire, som er nødvendigt, hvis holdet skal med i oprykningsspillet til Håndboldligaen.