Extrem kulde var ingen hindring for at løbe

78 løbere fra 17 nationer løb lørdag The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq

Deltagerne undervejs i løbet i Kangerlussuaq. Se flere billeder i galleriet. Foto Klaus Sletting Jensen
78 løbere fra 17 nationer løb lørdag The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq, Foto Klaus Sletting Jensen
Løbet var arrangeret af Albatros Travel i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og dagbladet BT The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq. Foto Klaus Sletting Jensen
Flere fik minde forfrysninger undervejs. Alle deltagere kom i mål. Foto Klaus Sletting Jensen
Det var isnende koldt og blæsende – trods den strålende grønlandske efterårssol. Foto Klaus Sletting Jensen
Løbet var arrangeret af Albatros Travel i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og dagbladet BT The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq. Foto Klaus Sletting Jensen Flere fik minde forfrysninger undervejs. Alle deltagere kom i mål. Foto Klaus Sletting Jensen Det var isnende koldt og blæsende – trods den strålende grønlandske efterårssol. Foto Klaus Sletting Jensen Deltagerne undervejs i løbet i Kangerlussuaq. Se flere billeder i galleriet. Foto Klaus Sletting Jensen 78 løbere fra 17 nationer løb lørdag The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq, Foto Klaus Sletting Jensen Løbet var arrangeret af Albatros Travel i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og dagbladet BT The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq. Foto Klaus Sletting Jensen Flere fik minde forfrysninger undervejs. Alle deltagere kom i mål. Foto Klaus Sletting Jensen Det var isnende koldt og blæsende – trods den strålende grønlandske efterårssol. Foto Klaus Sletting Jensen Deltagerne undervejs i løbet i Kangerlussuaq. Se flere billeder i galleriet. Foto Klaus Sletting Jensen 78 løbere fra 17 nationer løb lørdag The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq, Foto Klaus Sletting Jensen Løbet var arrangeret af Albatros Travel i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og dagbladet BT The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq. Foto Klaus Sletting Jensen

For niende gang afviklede Albatros Travel i samarbejde med Dansk Atletik Forbund og dagbladet BT The Polar Circle Marathon i Kangerlussuaq. Det var isnende koldt og blæsende – trods den strålende grønlandske efterårssol.

Tre grønlandske løbere deltog i løbet. Det var Niels Berthelsen, som også kom til at præge løbet.

- På et tidspunkt lå han i spidsen for løbet, men i slutfasen fik han problemer med kulden, som så mange andre gjorde, siger Peter Fredberg fra arrangørkomiteen til sermitsiaq.ag.

Vinder af løbet blev Torben Dahl fra Danmark. Han løb de 42 kilometer 195 meter i tiden 3.02,57 timer. Niels Berthelsen fik en flot fjerdeplads. Han var 3.50,25 timer om distancen.

Grønlands vinder af halvmaraton

Majaq Heilmann fra Sisimiut vandt halvmaraton. Han løb de 21 kilometer i tiden 2.04,54 timer. På denne distance deltog der 14 løbere, så det er et flot resultat af håndboldspilleren Majaq Heilmann.

- Det var helt vildt koldt inde på isen. Da vi startede var det et perfekt koldt vejr, selv om det frøs 17 grader. Da vi kom op på Indlandsisenisen, kunne vi mærke den megen blæst derindefra, og det krævede virkelig sin mand at komme igenne de 4,2 kilometer inde på Indlandsisen.

- Flere fik mindre forfrysninger undervejs. Alle deltagere kom i mål, og det er helt sikkert et løb, de vil huske resten af deres liv på grund af kulden, siger Peter Fredberg.