Gå til hovedindhold

( LGBT er landsforening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner)

Som I sikkert har set i min forrige blog angående LGBT Grønland. Jeg har fået en små tal af 145 svarer, og jeg vil sige, jeg kunne havde tænkt mig at have flere respondenter, men indholdet af svarene er tilfredsstillende. Det kostede dog for mig at se svarene fra 100 og opad, og det havde jeg ikke lige råd til, og hvis tallet var meget højere, ville jeg ellers komme op med pengene. I de 100 svar, jeg kunne se, er der næsten 50/50 af kvinder og mænd og blandt disse folk er der 11 mandlig homoseksuelle(der var én, som var imod, at jeg brugte ordet "bøsse", så jeg respekter og ændre ordet), 8 lesbiske, 19 biseksuelle og hvor resten - 62 - er hetero. Jeg havde slet ingen forventninger om, hvor mange homoseksuelle og heteroer, der ville svare på dette spørgeskema, og med disse respondenter vil jeg sige, at jeg er overrasket og glad glad støtten fra alle.

Læs også: Er vi klar til LGBT* Grønland?

 De fleste LGBT-folk, som svarede på spørgeskema, begyndte at leve åbent, da de var 16-20.

Spørgsmålet angående hvad hetero folks synspunkt er for homoseksuelle er positivt hvor blandt andet nogen skrev "De er stærke og lige så meget værd som alle andre".

Og spørgsmålet nr 5 angående om de nogensinde har haft spørgsmål angående homoseksualitet, men vidste hvem eller hvor henne de skulle henvende sig til var der to valg, ja og nej. 27 procent svarede ja mens resten på 73 svarede nej. Det stod så næsten på 50/50 med spørgsmålet for LGBT folk om de har haft brug for nogen at snakke med. Det er der, hvor vi vil prioritere.

Spørgsmålet på, om LGBT-folk har lyst til at møde andre LGBT ligger på 50% ja, mens hvor det betyder ikke for dem at møde andre ligger på 35% og resten (15%) svarede nej.

Enhver person som går igennem at accepter sig selv har brug for én at snakke med, at være åben med, at have tillid til, og det kan være svært at finde den person. Nogle gange er det også svært at tage det skridt. Det kan nogle gange ende med depression.

Skalaspørgsmålet angående hvorvidt homoseksualitet er accepteret i samfundet ligger på cirka 6, hvor jeg synes ligger næsten perfekt, da vi har mere støtte end homofobi.

Til sidst har vi spørgsmålet om folk synes, der skal findes en LGBT-organisation i Grønland og 91 procent svarede ja mens resten svarede nej.
Vi skal kunne holde sammen som vi gøre i gay pride, med masser af smil og glæde. Flere aktiviteter året rundt, et sted hvor alle er velkommne, møder om bestemte emner ifølge folks ønsker og støtte og hjælpe andre byer i Grønland!

I starten vil vi søge andre folk, som har samme ønske, og som også vil se denne organisation blive til virkelighed – ligesom mig og folk, som har erfaring inden for området, som jeg kan lære af.

Vi vil gerne sige til hele Grønland, at vi er her for jer, og vi vil arbejde for at stifte en organisation, uanset om det tager lang tid og kræver alt mit energi, eller om organisationen først bliver til virkelighed om et par år (det håber jeg ikke), men jeg er her og er klar! Jeg har ingen stor erfaring inden for organisation og ja whatnot, men vi vil lære og lære!

Kontakt mig på Facebook eller på min e-mail: egedetina@gmail.com og vi byder alle hånd, råd og ideer velkomne!

Dansk