Billeder: Minik sikrede uafgjort i håndbolddrama

Der var drama for alle pengene, da GOG og Skjern lørdag eftermiddag delte de to point i slutspillet i Håndboldligaen

Kampen er slut. Stor glæde med det ene point
Skjerns Henrik Mølgaard i aktion
Minik Dahl Høegh kæmper i Skjerns forsvar
GOGs forsvarsmur på plads og med nummer 17 Akutaaneq Kreutzmann
Sådan far! Minik Dahl Høegh med Casper Nanok
Minik Dahl Høegh kæmper i Skjerns forsvar Knud Fl. LarsenGOGs forsvarsmur på plads og med nummer 17 Akutaaneq Kreutzmann Knud Fl. LarsenSådan far! Minik Dahl Høegh med Casper Nanok Knud Fl. LarsenKampen er slut. Stor glæde med det ene point Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i fornem balance Knud Fl. LarsenSkjerns Henrik Mølgaard i aktion Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh kæmper i Skjerns forsvar Knud Fl. LarsenGOGs forsvarsmur på plads og med nummer 17 Akutaaneq Kreutzmann Knud Fl. LarsenSådan far! Minik Dahl Høegh med Casper Nanok Knud Fl. LarsenKampen er slut. Stor glæde med det ene point Knud Fl. LarsenMinik Dahl Høegh i fornem balance Knud Fl. LarsenSkjerns Henrik Mølgaard i aktion Knud Fl. Larsen

Med en scoring syv sekunder før tid sikrede Minik Dahl Høegh lørdag GOG et meget vigtigt point i bestræbelserne på at komme i semifinalen om det danske håndboldmesterskab.

GOG var nede med et enkelt mål 22-23, da træner Jakob Larsen med 21 sekunder tilbage af kampen tog en timeout. Sammen med spillerne blev planen for det sidste angreb lagt. Minik Dahl Høegh skulle afslutte, hvis muligheden bød sig. Den gjorde den, og sølle syv sekunder før tiden løb ud steg Minik Dahl Høegh til vejrs og bankede bolden i mål til 23-23. Skjern forsøgte endnu et angreb. Det løb ud i sandet og GOG kunne sætte point nummer syv ind på kontoen i slutspillet og fortsætte livet som ubesejret i slutspillet.

De næsten 1800 tilskuere i GOG Arena og de mange seere foran TV-skærmene fik topunderholdning i de to gange 30 minutter. Der var alt, hvad man kan drømme om og det fra allerførste sekund. Flotte mål. Store målmandspræstationer. Effektivt og kontant forsvarsspil. Kontramål. Brændte chancer. 10 udvisninger. Tre brændte straffekast. Et rødt kort og ikke mindst to trænere, der med alle de midler, de havde, forsøgte at vinde kampen.

Det kan godt være, at det ikke er publikum, der vinder håndboldkampe, men med 1800 medlevende, råbende, klappende og i lange perioder stående publikummer omkring banen, blev GOG spillerne nærmest båret frem. Læg dertil et imponerende nyt lydanlæg, som spiller den allerbedste håndboldmusik, som for eksempel Sweet Caroline med så stor en styrke, at arbejdstilsynet ville forbyde det, hvis det var på en normal arbejdsplads, så har man en lille fornemmelse af, hvordan det er at være i GOG Arena, når stemningen er på sit højeste.

Igen fine grønlandske præstationer
Minik Dahl Høegh åbnede ballet med kampens første mål og som nævnt lukkede han også kampen med den sidste scoring til 23-23. I alt blev det til fire mål fra hans hånd. Akutaaneq Kreutzmann fik et kvarter på banen i 1. halvleg og spiller med større og større autoritet. En storspiller i svøb, som bliver spændende at følge i de kommende sæsoner. På Skjern holdet var det ikke overraskende Henrik Mølgaard, Claus Møller Jacobsen og i perioder også Kasper Søndergaard, der stod stærkest i billedet.

Bænkens betydning
Træner Jakob Larsen valgte at sende Kenneth Dahl på banen i hele 2. halvleg i stedet for holdets islandske stjernespiller Snorri Godjonsson. Det var en god beslutning. Kenneth Dahl blev holdets bedste mand og med fem scoringer holdt han hele tiden GOG inde i kampen. Der er i GOG ingen grund til den store bekymring over, at Snorri Gudjonsson i næste sæson fortætter karrieren i fransk håndbold. Større bekymring skal man have over tabet af målmand Kevin Møller, som efter en stor sæson med den højeste redningsprocent af alle i ligaen, har indgået en aftale med den tyske storklub SG Flensburg-Handewitt. Jakob Larsen var, som kampen udviklede sig, meget tilfreds med det uafgjorte resultat og sagde det sådan her til Sermitsiaq.AG efter kampen:

- Jeg kan ikke rose holdet nok. Det er nogle fantastiske drenge. De kæmper og kæmper. Vi får et point mod et meget stærkt hold og vi kan stadigvæk selv afgøre, om vi skal i semifinalen. Det kræver dog, at vi også får point i de to sidste kampe i puljen og som vi hele tiden har gjort det, så tager vi en kamp ad gangen.

Det er GOG, Team Tvis Holstebro og Skjern der kæmper om de to pladsen i semifinalen, hvor modstanderne bliver nummer et og to fra den anden pulje.

GOGs næste kamp er skærtorsdag, hvor holdet på udebane møder Team Tvis Holstebro. TV2 har igen valgt GOG til at være det ene hold i Supermatchen. Kampen fløjtes i gang klokken 13.10 grønlandsk tid.